Nyheter

Bygger stort utviklings- og entreprenørselskap

Frigaard Property Group kjøper entreprenøren Alento..

Trond Frigaard er grunnlegger og hovedeier i Frigaard Property Group.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Samtidig med at Frigaard Property Group kjøper Alento, tar selskapet over alle aksjene i stålkonstruksjonsselskapet Metacon. Ifølge Frigaard Property Group er oppkjøpet en del av selskapets strategi for å bygge et ledende entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap. Samtidig hentes det inn 300 millioner kroner i et obligasjonslån. Målet er å vokse kraftig i de kommende årene.

– Alento er en perfekt match med oss. På kort tid har Alento bygget opp unik kompetanse innen eiendomsutvikling, og sammen ser vi frem til å utvikle selskapet videre, sier Trond Frigaard, grunnlegger og hovedeier i Frigaard Property Group.

Den Drammen-baserte bygg- og anleggsentreprenøren omsatte for 433 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet var 24 millioner. Etter oppkjøpet vil Frigaard Gruppen eie 75 prosent av Frigaard Property Group. Ledende ansatte i Alento og Metacon vil eie 25 prosent av Frigaard Property Group. Det sammenslåtte selskapet vil omsette for 1 milliard kroner i 2018. Ordrebøkene for er fulle for både 2018 og 2019.

– Vi er markedsledende som entreprenør og eiendomsutvikler i fylkene rundt Oslo. Med en stadig utvikling av disse områdene ønsker vi å vokse videre. Gjennom vår siste finansieringsrunde har vi bygget opp finansielle muskler og ser etter både attraktive tomter og selskaper, sier Frigaard.

– Gjennom Frigaard Property Group blir vi en komplett entreprenør og eiendomsutvikler på Østlandet. Vi ser frem til å være en del av selskapets offensive vekststrategi, sier Kristian Lindland, daglig leder i Alento.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Ringnes’ elleville eiendomsmeny for 2019
Play
Skrur tiden tilbake til 1902
Utvikling
Har passert 100.000 kroner per kvadratmeter (+)
Bolig
Selger portefølje med 38 leiligheter (+)
Transaksjoner
– Vi kan øke inntektene til gårdeiere med 25 prosent
Aktuelt
Se alle pluss saker
Norge best rustet for ny nedtur
Aktuelt
Møller Eiendom ansetter miljøstrateg
Karriere
Blir partner i ProBiz
Karriere
Vil åpne for 5000 nye boliger helt øst i byen
Bolig