Førsteamanuensis Erling Dokk Holm ved Høyskolen Kristiania.

– Lokalt nettverk gir makt i eiendom

Erling Dokk Holm mener lokalt nettverk gir mye makt innenfor eiendom. Samtidig kan de store aktørene forandre strukturer gjennom sin eiendomsutvikling.

Estate Nyheter har de seneste ukene presentert 50 kandidater til kåringen Eiendomsbransjens mektigste, og nå er stemmegivningen i gang.

Stem på eiendomsbransjens mektigste her 

Førsteamanuensis Erling Dokk Holm ved Høyskolen Kristiania sier til Estate Nyheter at han tror det er stor forskjell på hvordan eiendomsaktørene bruker makten sin.

– For de som jobber lokalt i byer som Hamar, Bodø og Kristiansand, så handler det om å ha lokalt nettverk innenfor politikk og finansiering. Man må forstå hvordan planarbeid fungerer i en kommune for å lykkes med eiendomsutvikling. Mye av makten handler om mer enn det finansielle, sier Dokk Holm.

Han mener samtidig at store aktører som både har pengene og besitter kunnskap om planarbeidet har stor makt.

– De som er flinke i eiendom kjøper ofte billig og selger dyrt. De skjønner at et område som er lavt prisen vil bli høyt priset senere. Når OBOS og Aspelin Ramm satser på Vollebekk og Ulven, så er det et eksempel på det. Er man liten, så er det strukturen som betyr noe. Er man stor, så kan man forandre strukturen selv, sier Dokk Holm og trekker frem utviklingen på vestsiden i Drammen som et eksempel.

Han mener Union Brygge i Drammen ikke ville vært så vellykket hvis det ikke var for at en såpass sterk aktør som Aspelin Ramm gikk inn med kapital og ambisjoner der og brukte makten sin til å drive frem utviklingen.

– Men det hjelper ikke å være stor på penger hvis man ikke har evnene til å drive frem utvikling, sier Dokk Holm.

Stem på eiendomsbransjens mektigste her 

 

Powered by Labrador CMS