Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Fram Eiendom har i løpet av kort tid leid ut hele Rådhusgata 5. Ill.: SJ Arkitekter.

Tvenges kupp i Kvadraturen

Tvenge-familiens Fram Eiendom startet rehabiliteringen av Rådhusgata 5 uten en eneste leietaker. Nå er hele bygget utleid på lange leiekontrakter.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 8. juni 2018 4:00 (Oppdatert 7. juni 2018 23:09)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fram Eiendom, har sammen med utleiemeglerne Kristoffer Hagelsteen og Torbjørn Hatløy i UNION Norsk Næringsmegling, leid ut hele Rådhusgata 5, bygget som har fått navnet Transperia.

I kjent Tvenge-stil startet Fram Eiendom arbeidet med totalrehabilitering av eiendommen uten leietakere. Og i løpet av noen få måneder i 2018 har hele bygget blitt leid ut. Blant leietakerne er Consignor, EnTur, Dossier Solutions og Estate Media.

– Fram Eiendom har truffet med kvalitetene på bygget og timingen i markedet. Vi tenkte at bygget passet til dynamiske og teknologidrevne bedrifter. Med et arkitektonisk uttrykk som står ut i Kvadraturen, teknisk sett fleksible lokaler, som vil kunne endres ved behov, og flotte fellesfasiliteter, har vi landet kontrakter med svært gode leietakere, sier Hagelsteen til Estate Nyheter.

Hagelsteen sier at markedet for kontorlokaler i Kvadraturen åpenbart har hatt en positiv utvikling. Hvis en utleier treffer på strategien vil man nå kunne oppnå meget gode leienivåer.

Marianne Tvenge har hatt ansvaret for prosjektet i Fram Eiendom. Hun forteller at selskapet etter hvert måtte ta en beslutning om hva de ville gjøre med Rådhusgata, da bygget var slitent og ville stå uten leietakere.

Marianne Tvenge. Foto: Christina Undli.

– Utgangspunktet vårt var at vi hadde en ikke spesielt vakker eiendom nederst i Kvadraturen, som tidligere ble leid ut til Forsvaret. Da kontrakten gikk ut, måtte vi ha investert mye penger bare for å leie ut slitne lokaler på lave nivåer. Før eller siden ville vi bli nødt til å ta noen større grep for eiendommen. Denne delen av Kvadraturen har hengt litt etter andre områder hvor det er gjort store investeringer de siste årene, men det er i ferd med å endre seg drastisk sier Tvenge.

I stedet for å gjøre en tradisjonell leietakertilpasning, valgte Tvenge-familien å «gjøre noe som smalt litt» med eiendommen.

– Vi tenkte litt i samme baner som vi gjorde i Karenslyst Allé. Vi la den gang ned mye ressurser i eiendommene vi utviklet der hvor Norges Varemesse holdt til tidligere, for å fullføre gaten og skape den nye delen av Karenslyst Allé minst like attraktiv som den etablerte delen av gata, sier Tvenge. I Rådhusgata hadde vi et godt utgangspunkt med en fantastisk hjørnebeliggenhet. En transformasjon av eiendommen her håper vi kan utgjøre et vesentlig bidrag til den storstilte revitaliseringen som nå foregår i nedre del av Kvadraturen.

Hun forteller at arkitekt Gunnar Solheim i SJ Arkitekter satt i flere år i nabobygget på andre siden av gaten og så over på eiendommen deres hver dag. Han lagde på eget initiativ en skisse for hvordan han drømte om at eiendommen burde se ut, og fikk umiddelbart oppdraget.

– Vi har lagt vekt på lys, luft, letthet og miljø. Inngangspartiet er flyttet fra Skippergata til Rådhusgata og alle tekniske anlegg skiftet ut. Vi har også etablert en fantastisk takterrasse med vid utsikt, og har i støpeskjeen en virkelig kul personalrestaurant og møteplass i 1. etasje. Bygget skal være så fleksibelt som mulig og invitere til aktivitet og samspill, sier Tvenge.

Tvenge synes det er morsomt at flere av de nye leietakerne holder til i samme område fra før og at de ønsker å bli værende, men vil inn i et nybygg med oppgraderte fasiliteter.

– Vi ga tilbud på forskjellige kontraktslengder og det kom litt overraskende på oss at samtlige har ønsket seg lange avtaler. Nå har vi også gjort en avtale med Kaffebrenneriet om etablering i 1. etasje. Dette er veldig gledelig for både byggets brukere og nærmiljøet rundt. Kaffebrenneriet er flinke til å se gode locations, sier Tvenge med et smil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Entra kjøper tomter for 135 mill.

Nyheter / fredag 22. juni 2018

Vil fjerne populær gangbro i Bjørvika

Nyheter / fredag 22. juni 2018

Byrådet går for blokkbebyggelse på Smestad

Nyheter / fredag 22. juni 2018

– Staten bør ikke reservere arealer ukritisk (+)

Pluss / fredag 22. juni 2018

150 mill. på 4 timer i obligasjonsmarkedet (+)

Pluss / fredag 22. juni 2018

Vil ha eget boligdepartement

Nyheter / torsdag 21. juni 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Eiendomsbransjens mektigste: - SurrealistiskEiendomsbransjens mektigste: – Surrealistisk 19. juni 2018
Det brenner på dassDet brenner på dass 20. juni 2018
Eiendommer for 1,5 milliarderEiendommer for 1,5 milliarder 21. juni 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Wagamama til Oslolufthavn

Nyheter / torsdag 21. juni 2018

Den verdenskjente asiatiske restaurantkjeden Wagamama har åpnet sin første Norgesfilial på Oslo lufthavn.

På gateplan

Blogg / onsdag 20. juni 2018

Økt liv på gateplan i form av utadrettet virksomhet er i vinden. Ser vi til andre storbyer er dette overraskende sent.

Great Place to Work er kåret

Nyheter / mandag 18. juni 2018

De beste arbeidsplassene fokuserer på tillitt og samhold.

Kontorfellesskap blir mer vanlig

Nyheter / søndag 17. juni 2018

Det å leie seg inn i kontorfellesskap med andre bedrifter er ikke lenger bare vanlig i de store byene. Nå etableres det også et eget kontorfellesskap i Hokksund.

Først i Norge

Nyheter / torsdag 14. juni 2018

Radisson Blu Royal Hotel er Norges første hotell med Safehotels Premium Certification.

Hett arbeidsmarked

Nyheter / onsdag 13. juni 2018

Én av syv arbeidsgivere planlegger å oppbemanne.