Kiwi på Svolvær er det seneste tilskuddet til AKAs eiendomsportefølje. Foto: Tarjei Mo/Wikimedia Lisens CC-BY-SA-4.0

AKA nærmer seg 200 eiendommer

AKA kjøper nok en handelseiendom og har nå 199 eiendommer i porteføljen.

Eiendomsselskapet fra Hønefoss har hatt en eksplosiv vekst de seneste årene, med en økning i leieinntektene på over 40 millioner kroner i fjor. Selskapet investerte 1 milliard kroner i nye eiendommer og har fortsatt veksten i 2018. Nå kjøper AKA en KIWI-forretning i Svolvær. Dermed har eiendomsporteføljen kommet opp i 199 eiendommer.

KIWI Osan Svolvær ligger nær Svolvær sentrum og flere andre store handelsaktører. Butikken har et samlet areal på 1335 kvadratmeter.

– Dette er et kjøp som samsvarer godt med våre retningslinjer; Nye, moderne dagligvareeiendommer med lange leieavtaler og førsteklasses leietakere, sier AKAs investeringssjef Hallvard Thoresen.

Selger av eiendommen er Dæhlie Handelseiendom AS og overtakelse er satt til 1. juni. AKA har fra før flere eiendommer i denne delen av Nordland, blant annet i Melbu, Stokmarknes, Sortland, Narvik og Harstad.

– Vi ønsker alltid å være tett på våre leietakere, uansett hvor i landet de befinner seg – og det føler vi at vi lykkes med, sier Thoresen.

Powered by Labrador CMS