Fra venstre; Utviklingsdirektør i Oxer Eiendom, John Martin Pedersen, utbyggingssjef Johannes Devold og prosjektleder Sylvia Karstad i Drammen kommune samt prosjektdirektør Sven Mile i Glitre Eiendom. Foto: Oxer Eiendom.

Satser 9 mill. på uteområde

Oxer Eiendom, Glitre Eiendom og Drammen kommune skal bruke rundt 9 millioner kroner på å gjøre Grev Wedels plass i Drammen til en grønn og moderne oase.

Det er i enden av gågata på Bragernes i Drammen at to eiendomsaktører og kommunen nå satser millioner på grønn utvikling av en park. Oxer Eiendom og Glitre Eiendom, som står bak boligprosjektet Grev Wedels plass (tidligere Doyèn), vil sammen med Drammen kommune spleise på en total forvandling av uteområdet. Prislappen blir på rundt 9 millioner kroner. De private utbyggerne bidrar med 3 millioner.

Parken er på 1000 kvadratmeter og skal bli en ny grønn oase, der byens befolkning kan slappe av og møtes. Det skal også tilrettelegges for lek og aktivitet.

– Dette er uten tvil et uteområde som skriker etter oppgradering, og det blir jo en skikkelig vinn-vinn-situasjon når kommunen og private utbyggere kan gå sammen om å spleise på et prosjekt som kommer hele byens befolkning til gode. Nå får vi en fin forlengelse av gågata, samtidig som det etableres et nytt, grønt møtepunkt på Bragernes, sier utbyggingssjef Johannes Devold i Drammen kommune.

Boligprosjektet Grev Wedels plass vil stå ferdig høsten 2018. Kommunen starter arbeidene med den nye parken til våren 2019, med ferdigstillelse høsten 2019.

– Den nye parken og boligprosjektet vil bli en naturlig portal i nye byaksen som nå tar form fra Bragernes Torg, videre til Fjordparken, det nye sykehuset og den planlagte Fjordbyen, sier prosjektdirektør Sven Mile i Glitre Eiendom.

Powered by Labrador CMS