Conceptor Bolig har solgt 26 leiligheter av totalt 51 i Horten Havneby som er lagt ut i første byggetrinn.

Horten fornyer byen ved sjøen

Horten by er i en transformasjon, og interessen for Horten Havneby er stor.

Publisert Sist oppdatert

Det var fullt hus på Sjømilitære samfunn i dag med over 100 deltakere fra næringslivet i Horten. Arrangementet var et samarbeid med Horten Næringsforening, Horten Kommune, Eiendom Norge og Conceptor Bolig.

Ordfører i Horten, Are Karlsen, innleder med at de gleder seg til å se utviklingen av Horten Havneby ta form.

– Dette vil være med å skape et helt nytt Horten, sier han.

Christian Vammervold Dreyer, adm. Direktør i Eiendom Norge, fremhever at det er lite boliger til salgs i Horten for sesongen å være. Samtidig som det på landsbasis ser det ut til å være en «overproduksjon» i forhold til behovet, ettersom det kraftige fallet i befolkningsveksten.

– Tunge makrodrivere som rentenivå, befolkningsvekst og boligproduksjon bidrar til å dempe presset i boligmarkedet, sier Dreyer og påpeker at en tydelig trend er at utviklingen i Oslo skiller seg fra byområdene i «pendlersonen» – Oslo er ikke en rettesnor på hva man kan forvente i Horten mv.

Over all forventing

Lasse Skjelbred, adm. direktør i Conceptor Bolig, er veldig fornøyd med salget i Horen Havneby.

– Vi har solgt over all forventing i prosjektet Horten Havneby. I alt har vi nå solgt 26 leiligheter av totalt 51 som er lagt ut i det som blir første byggetrinn. Prosjektet vil gå over flere år og være med å skape en helt ny bydel langs det indre havnebassenget sentralt i Horten, sier han.

Byggestart igangsettes i disse dager og PEAB er entreprenør. I alt skal det bygges 375 leiligheter over flere byggetrinn i Horten Havneby.

– Det er også planlagt utvikling av flytende boliger og her vil Horten bli helt unik i denne sammenheng, fortsetter Skjelbred.

Kommunalsjef kultur og samfunnsutvikling, Silje Vaadal, fremhever at det store oppmøtet i næringsforeningen tyder på at alle er svært opptatt av å få til en flott og god utvikling av Horten.

– Det som nå skjer med flere gode prosjekter i Horten, inkludert Conceptor Bolig sitt prosjekt Horten Havneby vil være med å skape et nytt byliv i Horten helt nede til vannet. Dette blir spennende og utrolig viktig for utviklingen av Horten i de neste 10 årene, avslutter hun.

Powered by Labrador CMS