Norwegian Property klagde da PBE sa nei til planene for Stranden 30. (Foto: Fursetgruppen)

Halv seier på Brygga

Byutviklingskomiteen ga Norwegian Property en halv seier i sin klage mot Plan- og bygningsetaten på Aker Brygge. Men PBE vant frem med sitt syn om at restauranten på tingvollutstikkeren ikke kan utvides.

Norwegian Property fortsetter å jobbe med restaurantområdene på Aker Brygge. Tidligere i år fikk eiendomsselskapet gjennomslag for å kunne tilby båtfolket på marinaen enkel servering. Det var etter samtale med brukerne av Aker Brygge Marina at Norwegian Property så et behov for et separat tilbud som kan fungere som en mellomting mellom det enkle båtlivet og det etablerte restaurantlivet på Aker Brygge. Eiendomsselskapet ville derfor tilby enkel servering til marinaens brukere i det eksisterende servicebygget som er knyttet til marinaen og båtene. Plan- og bygningsetaten sa imidlertid nei til søknaden om bruksendring, ombygging og uteservering på marinaområdet med adressen Stranden 30, med begrunnelse av at det var i strid med reguleringsplanen, og at det ikke var gode nok grunner for å gi dispensasjon. Men Byutviklingskomiteen overkjørte Plan- og bygningsetaten og ga Norwegian Property medhold i sin klage.

Nå har Byutviklingskomiteen måttet ta stilling til nok en klage fra Norwegian Property etter at Plan- og bygningsetaten har sagt nei til en søknad om utendørs bar og økt areal for restauranten Ling Ling Hakkasan. Norwegian Property ønsket å oppføre pergola på takplan, oppføring av pergola på bakkeplan på ytre kai mot sjøsiden og utvidelse av serveringsareal med to meter på bakkeplan på ytre kai mot sjøsiden på adresse Stranden 30. Pergola på takplanet skal gi en utendørs bar for gjestene til restauranten. Plan- og bygningsetaten sa imidlertid nei til alle forslagene fordi de er i strid med gjeldende reguleringsplan.

Norwegian Property klagde saken inn for Byutviklingskomiteen, som sist uke slo tok klagen delvis til følge. Byutviklingskomiteen overkjørte Plan- og bygningsetaten når det gjaldt pergola på taket og en utendørs bar for gjestene (under vilkår at pergolaen fjernes utenfor sommersesongen). Men for pergola for uteservering på bakkeplan og økt restaurantareal, vant ikke Norwegian Property frem med sin klage.

Powered by Labrador CMS