Solon Eiendom-sjef Andreas Martinussen leverte sterke tall for første kvartal.

Rekordtall fra Solon

Solon Eiendom rapporterte mer enn en dobling i inntektene. Samtidig steg resultatet før skatt fra 27,6 til 111,6 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag morgen la boligutvikleren Solon Eiendom frem knallsterke resultater for første kvartal. Selskapet solgte 124 enheter med en samlet salgsverdi på 819 millioner kroner i kvartalet. Det er det høyeste salget selskapet noen gang har levert. «Selskapet konstaterer at salget har gått over forventning i samtlige prosjekter lansert i Q1 2018, som inkluderer Lier, Nesodden og Ski», skriver Solon Eiendom i kvartalsrapporten og fortsetter optimistisk: «Vi ser fortsatt optimistisk på utviklingen i den delen av boligmarkedet Solon opererer i. Markedet synes å fortsatt å være differensiert med god etterspørsel etter attraktive beliggenheter og prosjekter av høy kvalitet og med god arkitektur.»

Se Estate Play med Andreas Martinussen: Boligkjøpere og investorer faller for Solon-modellen 

– Første kvartal 2018 har vært et svært godt kvartal for Solon Eiendom med tre vellykkede salgsstarter. I tillegg dobler vi inntektene våre og mer enn tredobler EBITDA sammenlignet med samme kvartal foregående år, sier CEO Andreas Martinussen i Solon Eiendom.

Solon Eiendom rapporterte driftsinntekter på 366,3 millioner kroner (NGAAP), en økning fra 169,8 millioner. Driftsresultat før avskrivninger var 82,8 millioner kroner. Det er opp fra 25,9 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

IFRS-inntektene var 488,8 millioner, opp fra 225,2 millioner. Driftsresultat før avskrivninger endte på 116,7 millioner, mens resultat før skatt var 111,5 millioner. Mens NGAAP-tallene er en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene, er IFRS inntektsføring av boliger som er overlevert til kunden.

Solon Eiendom oppnådde en gjennomsnittspris per bolig på 6,61 millioner kroner i kvartalet. Det er en nedgang fra 7,02 millioner i samme kvartal i fjor, og kan forklares med prosjektet på Ski, som har lavere boligpriser enn flere av prosjektene fra i fjor.

Powered by Labrador CMS