Nyheter

Rekordtall fra Solon

Solon Eiendom rapporterte mer enn en dobling i inntektene. Samtidig steg resultatet før skatt fra 27,6 til 111,6 millioner kroner.

Solon Eiendom-sjef Andreas Martinussen leverte sterke tall for første kvartal.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Onsdag morgen la boligutvikleren Solon Eiendom frem knallsterke resultater for første kvartal. Selskapet solgte 124 enheter med en samlet salgsverdi på 819 millioner kroner i kvartalet. Det er det høyeste salget selskapet noen gang har levert. «Selskapet konstaterer at salget har gått over forventning i samtlige prosjekter lansert i Q1 2018, som inkluderer Lier, Nesodden og Ski», skriver Solon Eiendom i kvartalsrapporten og fortsetter optimistisk: «Vi ser fortsatt optimistisk på utviklingen i den delen av boligmarkedet Solon opererer i. Markedet synes å fortsatt å være differensiert med god etterspørsel etter attraktive beliggenheter og prosjekter av høy kvalitet og med god arkitektur.»

Se Estate Play med Andreas Martinussen: Boligkjøpere og investorer faller for Solon-modellen 

– Første kvartal 2018 har vært et svært godt kvartal for Solon Eiendom med tre vellykkede salgsstarter. I tillegg dobler vi inntektene våre og mer enn tredobler EBITDA sammenlignet med samme kvartal foregående år, sier CEO Andreas Martinussen i Solon Eiendom.

Solon Eiendom rapporterte driftsinntekter på 366,3 millioner kroner (NGAAP), en økning fra 169,8 millioner. Driftsresultat før avskrivninger var 82,8 millioner kroner. Det er opp fra 25,9 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

IFRS-inntektene var 488,8 millioner, opp fra 225,2 millioner. Driftsresultat før avskrivninger endte på 116,7 millioner, mens resultat før skatt var 111,5 millioner. Mens NGAAP-tallene er en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene, er IFRS inntektsføring av boliger som er overlevert til kunden.

Solon Eiendom oppnådde en gjennomsnittspris per bolig på 6,61 millioner kroner i kvartalet. Det er en nedgang fra 7,02 millioner i samme kvartal i fjor, og kan forklares med prosjektet på Ski, som har lavere boligpriser enn flere av prosjektene fra i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

130 boliger for 290 millioner kroner
Aktuelt
Fortetter for 550 millioner – i første omgang (+)
Bolig
Nå blir det forbudt å selge boligen «som den er»
Juss
Styrker eiendomsutviklingen etter et godt år
Karriere
Ny sjef i Fazer Food Services
Karriere
Se alle pluss saker
Betaler godt for boligeiendom i rød støysone i Bærum
Utvikling
Blå Kors med store planer i Oslo sentrum (+)
Utvikling
Ung i Næringseiendom Årets navn
Play
Vegvesenet sinker kjempeprosjekt (+)
Bolig