Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Solon Eiendom-sjef Andreas Martinussen leverte sterke tall for første kvartal.

Rekordtall fra Solon

Solon Eiendom rapporterte mer enn en dobling i inntektene. Samtidig steg resultatet før skatt fra 27,6 til 111,6 millioner kroner.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 16. mai 2018 8:50 (Oppdatert 16. mai 2018 14:19)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Onsdag morgen la boligutvikleren Solon Eiendom frem knallsterke resultater for første kvartal. Selskapet solgte 124 enheter med en samlet salgsverdi på 819 millioner kroner i kvartalet. Det er det høyeste salget selskapet noen gang har levert. «Selskapet konstaterer at salget har gått over forventning i samtlige prosjekter lansert i Q1 2018, som inkluderer Lier, Nesodden og Ski», skriver Solon Eiendom i kvartalsrapporten og fortsetter optimistisk: «Vi ser fortsatt optimistisk på utviklingen i den delen av boligmarkedet Solon opererer i. Markedet synes å fortsatt å være differensiert med god etterspørsel etter attraktive beliggenheter og prosjekter av høy kvalitet og med god arkitektur.»

Se Estate Play med Andreas Martinussen: Boligkjøpere og investorer faller for Solon-modellen 

– Første kvartal 2018 har vært et svært godt kvartal for Solon Eiendom med tre vellykkede salgsstarter. I tillegg dobler vi inntektene våre og mer enn tredobler EBITDA sammenlignet med samme kvartal foregående år, sier CEO Andreas Martinussen i Solon Eiendom.

Solon Eiendom rapporterte driftsinntekter på 366,3 millioner kroner (NGAAP), en økning fra 169,8 millioner. Driftsresultat før avskrivninger var 82,8 millioner kroner. Det er opp fra 25,9 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

IFRS-inntektene var 488,8 millioner, opp fra 225,2 millioner. Driftsresultat før avskrivninger endte på 116,7 millioner, mens resultat før skatt var 111,5 millioner. Mens NGAAP-tallene er en løpende avregning hvor man i tallene tar hensyn til salgsgraden og produksjonen i prosjektene, er IFRS inntektsføring av boliger som er overlevert til kunden.

Solon Eiendom oppnådde en gjennomsnittspris per bolig på 6,61 millioner kroner i kvartalet. Det er en nedgang fra 7,02 millioner i samme kvartal i fjor, og kan forklares med prosjektet på Ski, som har lavere boligpriser enn flere av prosjektene fra i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Kjøpte verdiløs eiendom, men fikk ikke heve kjøpet

Nyheter / fredag 17. august 2018

Vil bygge 90 boliger ved knutepunkt

Nyheter / fredag 17. august 2018

Vil ha 42 mill. for næringsbygg (+)

Pluss / fredag 17. august 2018

Dropper hotell – går for boligprosjekt (+)

Pluss / fredag 17. august 2018

Utvikler storhotell

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Bønder i byen

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Innovasjonsmiljø i verdensklasse

Nyheter / fredag 17. august 2018

I høst åpner Epicenter i Oslo, i Pilestredet 33.

Dette blir Trondheims største hotell

Nyheter / torsdag 16. august 2018

Scandic Hotels åpner det som vil bli det største konferansehotellet utenom Oslo-området.

Åpent Bakeri åpner på Tjuvholmen   

Nyheter / onsdag 15. august 2018

Selvaag Eiendom har signert leiekontrakt med Åpent Bakeri, som åpner i løpet av vinteren i Tjuvholmen allé 15.

Hotellfølelsens inntog

Nyheter / tirsdag 14. august 2018

Enten det er på kontoret, hos en klinikk eller serviceleverandør stiller vi stadig høyere forventinger til interiøret.

Fleksibel arbeidsdag

Nyheter / mandag 13. august 2018

Bør vi jobbe hjemme eller på kontoret?

Frihet under ansvar

Nyheter / søndag 12. august 2018

Vi lever i en verden der endringer skjer vanvittig raskt, og bedrifter er helt avhengig av å fornye seg for å overleve. For at et selskap skal lykkes med dette, må de ha evne til å legge til rette for kreative prosesser, som vil si å skape nye og nyttige resultater.