John Fredriksen fortsetter å kjøpe aksjer i Norwegian Property. Foto: Scanpix/Reuters/Ints Kalnins

Kjøper NPRO-aksjer igjen

John Fredriksen fortsetter å kjøpe Norwegian Property-aksjer og har nå 58,47 prosent av aksjene i selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lengre tids pause, er John Fredriksen igjen i gang med å kjøpe aksjer i Norwegian Property. Gjennom investeringsselskapet Geveran Trading, bladde Fredriksen-familien i går opp drøye 28 millioner kroner for 2 696 937 aksjer i det børsnoterte eiendomsselskapet. Gjennomsnittsprisen på kjøpene var 10,53 kroner per aksje, og Geveran Trading eier nå 58,47 prosent av aksjene i selskapet.

John Fredriksen kjøpte seg inn i Norwegian Property sommeren 2014 og passerte grensen for budplikt i slutten av november samme år. Det var ikke så mange aksjonærer som ga tilslutning, og Fredriksen har brukt lang tid på å komme seg opp til en eierandel på nærmere 60 prosent av selskapet.

Fredriksen har fått følge av flere norske aksjonærer som tror på Norwegian Property. Folketrygdfondet er med sine 13,5 prosent av aksjene nest største aksjonær. Ellers er Eckhoff Holding (Jason Richard Eckhoff), Niki AS (Mjør Grimsrud-familien), Salt Value AS, (eies av Monsunen Forvaltning, og hvor kontaktperson er tidligere Skagen-topp Harald Espedal), Espedal & Co (Harald Espedal), Mathias Holding (Mathias Aarskog), Sanden (eies av Collier-familien), Jag Holding (eies av Jul Andrew Gundersen) og Surfside Holding (Morten Astrup).

Powered by Labrador CMS