Nyheter

Kjøper NPRO-aksjer igjen

John Fredriksen fortsetter å kjøpe Norwegian Property-aksjer og har nå 58,47 prosent av aksjene i selskapet.

John Fredriksen fortsetter å kjøpe aksjer i Norwegian Property. Foto: Scanpix/Reuters/Ints Kalnins
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Etter en lengre tids pause, er John Fredriksen igjen i gang med å kjøpe aksjer i Norwegian Property. Gjennom investeringsselskapet Geveran Trading, bladde Fredriksen-familien i går opp drøye 28 millioner kroner for 2 696 937 aksjer i det børsnoterte eiendomsselskapet. Gjennomsnittsprisen på kjøpene var 10,53 kroner per aksje, og Geveran Trading eier nå 58,47 prosent av aksjene i selskapet.

John Fredriksen kjøpte seg inn i Norwegian Property sommeren 2014 og passerte grensen for budplikt i slutten av november samme år. Det var ikke så mange aksjonærer som ga tilslutning, og Fredriksen har brukt lang tid på å komme seg opp til en eierandel på nærmere 60 prosent av selskapet.

Fredriksen har fått følge av flere norske aksjonærer som tror på Norwegian Property. Folketrygdfondet er med sine 13,5 prosent av aksjene nest største aksjonær. Ellers er Eckhoff Holding (Jason Richard Eckhoff), Niki AS (Mjør Grimsrud-familien), Salt Value AS, (eies av Monsunen Forvaltning, og hvor kontaktperson er tidligere Skagen-topp Harald Espedal), Espedal & Co (Harald Espedal), Mathias Holding (Mathias Aarskog), Sanden (eies av Collier-familien), Jag Holding (eies av Jul Andrew Gundersen) og Surfside Holding (Morten Astrup).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Ringnes’ elleville eiendomsmeny for 2019
Play
Skrur tiden tilbake til 1902
Utvikling
Har passert 100.000 kroner per kvadratmeter (+)
Bolig
Selger portefølje med 38 leiligheter (+)
Transaksjoner
– Vi kan øke inntektene til gårdeiere med 25 prosent
Aktuelt
Se alle pluss saker
Norge best rustet for ny nedtur
Aktuelt
Møller Eiendom ansetter miljøstrateg
Karriere
Blir partner i ProBiz
Karriere
Vil åpne for 5000 nye boliger helt øst i byen
Bolig