Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Vitaminveien 1 er blitt omprofilert til Storogården. Nå tar Malling & Co Eiendomsfond prosjektet videre. (Ill.: Grape Archtiects)

Storsalg på Storo

Realkapital Investor har solgt Vitaminveien 1 til Malling & Co Eiendomsfond.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 4. mai 2018 8:38 (Oppdatert 6. mai 2018 22:38)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var i mars i fjor at Realkapital Investor kjøpte Vitaminveien 1 på Storo fra OBOS Forretningsbygg for en eiendomsverdi på 523 millioner kroner. Etter å ha utviklet og omprofilert eiendommen til Storogården, og reforhandlet og forlenget mange av leieforholdene, selger Realkapital Investor nå eiendommen til Malling & Co Eiendomsond.

– Vi opplever interessen på Storo som meget sterk både fra leietakersiden og investorer. Siden vi kjøpte, har leiemarkedet styrket seg og interessen har vært sterk for det produktet vi har å tilby, sier Andersn Aasand, ansvarlig for eiendommen hos Realkapital Investor.

Eiendommen er på 21 000 kvadratmeter og har leietakere som Sector Alarm, GE Healthcare og Redpill Linpro. Det er gitt rammetillatelse for utbygging av et nytt bygningsvolum i glass i ni etasjer som binder sammen dagens to blokker. Realkapital Investor har fått hjelp av Realkapital Utvikling og Grape Architects i prosessen. Byggingen starter snart, og Malling & Co Eiendomsfond tar over prosjektet.

– Vi er enige med selger om å ikke opplyse om salgssummen. Men vi er godt fornøyd med kjøpet og har stor tro på beliggenheten. Dagens leieinntekter er ca. 30 millioner kroner, og når bygget er fullt utleid, kommer vi et sted mellom 45 og 50 millioner, sier managing partner Mads Mortensen i Malling & Co Investment Management til Estate Nyheter.

Det er Akershus Eiendom som var megler i transaksjonen, og Haavind og Thommessen var juridiske rådgivere for henholdsvis selger og kjøper.

Malling & Co Eiendomsfond har som mandat å investere i lavrisikoeiendommer i de største byene i Norge. Investorene er institusjonelle aktører som pensjonskasser, stiftelser og forsikringsselskaper.

Vi skulle gjerne eiet eiendommen videre, men slik prosjektet blir nå passer det utmerket for en langsiktig eier og det var et naturlig tidspunkt for eierskifte idet spaden skal stikkes i jorda. Det har vært en fin reise og utviklingen på Storo har vært stor den siste tiden. Når tilbygget ferdigstilles vil også Skanska sitt prosjekt i Vitaminveien 4 stå ferdig og dette sammen med mer utadrettet virksomhet i Storogården vil skape mer liv på Storo, sier Aasand.

HIG International Advisors har vært Realkapital Investors partner og hovedinvestor i prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Varsler massiv butikkdød

Nyheter / fredag 21. september 2018

– Rentehoppet får liten betydning

Nyheter / fredag 21. september 2018

Varsler erstatningskrav på 150-500 millioner (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Oslo Finans-syndikat med eiendomskjøp

Nyheter / fredag 21. september 2018

Lanserer VIP-løsning for boligkjøpere

Nyheter / fredag 21. september 2018

Vil ha 50 millioner for kombibygg (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Ofrer gullkalven for de neste 150 åreneOfrer gullkalven for de neste 150 årene 19. september 2018
Varsler massiv butikkdødVarsler massiv butikkdød 21. september 2018
Krevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millionerKrevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millioner 18. september 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Skal rives og erstattes med tvillingtårn

Nyheter / fredag 21. september 2018

Fylkesutvalet går inn for å rive fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomten. Prislappen er på 941 millioner kroner.

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

I 2003 ble bygget kåret til det beste bygget i verden. Nå har Telenor Eiendom solgt Telenorbygget i Birkelandsskiftet.

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Statsbygg har fått klarsignal av regjeringen til å rehabilitere Norges Handelshøyskole for over en halv milliard kroner.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Amfi Kanebogen nominert til Årets Kjøpesenter 2018

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Olav Thon Gruppens kjøpesenter i Harstad er nominert til Årets Kjøpesenter-prisen av Nordic Council of Shopping Centers.

Dette bygget produserer og lagrer energi

Nyheter / onsdag 19. september 2018

REMA 1000s nye distribunal i Sandnes har en helhetlig energiløsning som gjør at bygget delvis er selvforsynt med elektrisitet.

New Norwegian Design

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

THE THIEF og Noord har gått sammen om å presentere utstillingen «New Norwegian Design».