Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Vitaminveien 1 er blitt omprofilert til Storogården. Nå tar Malling & Co Eiendomsfond prosjektet videre. (Ill.: Grape Archtiects)

Storsalg på Storo

Realkapital Investor har solgt Vitaminveien 1 til Malling & Co Eiendomsfond.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 4. mai 2018 8:38 (Oppdatert 6. mai 2018 22:38)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det var i mars i fjor at Realkapital Investor kjøpte Vitaminveien 1 på Storo fra OBOS Forretningsbygg for en eiendomsverdi på 523 millioner kroner. Etter å ha utviklet og omprofilert eiendommen til Storogården, og reforhandlet og forlenget mange av leieforholdene, selger Realkapital Investor nå eiendommen til Malling & Co Eiendomsond.

– Vi opplever interessen på Storo som meget sterk både fra leietakersiden og investorer. Siden vi kjøpte, har leiemarkedet styrket seg og interessen har vært sterk for det produktet vi har å tilby, sier Andersn Aasand, ansvarlig for eiendommen hos Realkapital Investor.

Eiendommen er på 21 000 kvadratmeter og har leietakere som Sector Alarm, GE Healthcare og Redpill Linpro. Det er gitt rammetillatelse for utbygging av et nytt bygningsvolum i glass i ni etasjer som binder sammen dagens to blokker. Realkapital Investor har fått hjelp av Realkapital Utvikling og Grape Architects i prosessen. Byggingen starter snart, og Malling & Co Eiendomsfond tar over prosjektet.

– Vi er enige med selger om å ikke opplyse om salgssummen. Men vi er godt fornøyd med kjøpet og har stor tro på beliggenheten. Dagens leieinntekter er ca. 30 millioner kroner, og når bygget er fullt utleid, kommer vi et sted mellom 45 og 50 millioner, sier managing partner Mads Mortensen i Malling & Co Investment Management til Estate Nyheter.

Det er Akershus Eiendom som var megler i transaksjonen, og Haavind og Thommessen var juridiske rådgivere for henholdsvis selger og kjøper.

Malling & Co Eiendomsfond har som mandat å investere i lavrisikoeiendommer i de største byene i Norge. Investorene er institusjonelle aktører som pensjonskasser, stiftelser og forsikringsselskaper.

Vi skulle gjerne eiet eiendommen videre, men slik prosjektet blir nå passer det utmerket for en langsiktig eier og det var et naturlig tidspunkt for eierskifte idet spaden skal stikkes i jorda. Det har vært en fin reise og utviklingen på Storo har vært stor den siste tiden. Når tilbygget ferdigstilles vil også Skanska sitt prosjekt i Vitaminveien 4 stå ferdig og dette sammen med mer utadrettet virksomhet i Storogården vil skape mer liv på Storo, sier Aasand.

HIG International Advisors har vært Realkapital Investors partner og hovedinvestor i prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

NPRO kjøper på Hasle

Transaksjoner / fredag 14. desember 2018

Kjøper Stovner Politistasjon

Transaksjoner / fredag 14. desember 2018

– Ingen grunn til å skjære all handel over én kam

Aktuelt / fredag 14. desember 2018

Krevde arrest hos iHus-eier for tapt husleie

Juss / fredag 14. desember 2018

Tilbyr 100.000 kroner i finnerlønn

Utvikling / fredag 14. desember 2018

OBOS vil bygge på hovedkontoret (+)

Utvikling, Pluss / fredag 14. desember 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Milliardtransaksjon i Oslo sentrumMilliardtransaksjon i Oslo sentrum 13. desember 2018
Tilbyr 100.000 kroner i finnerlønnTilbyr 100.000 kroner i finnerlønn 14. desember 2018
Forfulgt av vanskeligheter: Milliontap, brann og rettssakerForfulgt av vanskeligheter: Milliontap, brann og rettssaker 11. desember 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Fikk nei til hotell på Nøstet

Nyheter / fredag 14. desember 2018

Haugland Gruppen AS fikk ikke tillatelse til å bygge om Nøstetorget 5 til hotell, og vil derfor fokusere på kontorutleie.

Solgte to leiegårder

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Universitetets to leiegårder på Nygårdshøyden ble solgt samlet til en lokal aktør, som vil bygge om til leiligheter.

Bygger boliger for 272 mill.

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Byggmester Markhus er tildelt totalentreprisen for å bygge 146 leiligheter og en Rema-butikk i Knudsenkvartalet i Fyllingsdalen.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Kontorlokalet til for menneskene

Utleier har ordet / torsdag 13. desember 2018

Egil Svoren mener fremtidens kontor er eiendommer med høy servicegrad og et variert spisetilbud. Nærmest som et hotell med en resepsjon hvor du kan få løst dagligdagse behov og tjenester.

Gode kundeopplevelser selger

Nyheter / torsdag 13. desember 2018

Midt i julehandelen finnes det knapt et mer relevant tema enn kjøpesenterutvikling. Synet på hvordan sentrene bør utformes er i endring, og oppfatningene er mange.

Hva er en god arbeidsplass?

Nyheter / onsdag 12. desember 2018

Arkitekturpsykolog, Oddvar Skjæveland deler sitt syn på den gode arbeidsplassen.