LEILIGHETER OG BUTIKKER: Slik blir Carl Berner Torg i Oslo. (Ill.: 3D Estate)

Peab satser 700 mill ved Carl Berner

PEAB går i gang med byggingen av et stort boligprosjekt ved Carl Berner.

Publisert Sist oppdatert

I 2016 blir det kjent at Peab Eiendomsutvikling kjøper Trondheimsveien 113. Herværende nettsted anslo den gang at eiendommen skiftet eier for drøyt 300 millioner kroner, et beløp som adminstrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling ikke ville bekrefte.

Selger var Progress Ingeniørfirma og eiendommen har vært leid ut til virksomheter som Jysk og Elkjøp. Før dette hadde det vært drevet industrivirksomhet i tre generasjoner på tomten.

Leiligheter og næringslokaler

I fjor ble det sendt søknad om rammetillatelse for prosjektet, som innebar et åtte etasjer høyt bygg med 111 leiligheter og næringsdel med butikker og serveringssteder på eiendommen. Prosjektet ble godkjent og fikk navnet Carl Berner Torg. Bygget skal være innflyttingsklart høsten 2020.

Nå er det også klart at Peab er valgt som totalentreprenør på prosjektet. Kontrakten har en verdi på 380 millioner kroner eks. mva. Med tillegg av tomtekostnaden på tidligere antatte 300 millioner kroner, innebærer det at Peab-konsernet satser nærmere 700 millioner kroner i Carl Berner Torg. Peab er med som eiendomsutvikler, byggentreprenør, anleggsentreprenør og industrivirksomhet.

– Vi er veldig glade for å få dette oppdraget, og ser frem til å levere et kvalitetsbygg både til private boligkjøpere og de bedriftene som skal inn i næringsdelen, sier administrerende direktør John Ivar Mejlænder-Larsen i Peab.

Dette er første prosjekt i Peab som vil kjøre heldigital byggeplass, inkludert BIM.

– Det vil ikke være tegningsarkiv i papir, og samtlige aktører på byggeplassen vil benytte digitale plattformer for å kommunisere og dokumentere, sier Mejlænder-Larsen.

– I dette prosjektet får vi vist frem mye av det Peab kan tilby våre kunder. Vi er stolte over den bredden i produkter, tjenester og kompetanse vi besitter i eget konsern, sier administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling.

Næringsdelen ligger i første underetasje, som blir delvis på bakkeplan. Etasjene én til åtte består av tre lamellbygg plassert på næringsetasjen. Over butikkene blir det anlagt et gårdsrom med grøntanlegg, som omkranses delvis av de tre lamellbyggene. Det blir også to felles terrasser på hustakene.

– Næringsdelen vil blant annet inneholde en stor Coop Mega matbutikk og flere mindre butikker og serveringssteder, opplyser Hanevold.

I andre underetasje blir det parkeringskjeller, tekniske rom og leilighetsboder.

Powered by Labrador CMS