Heilo-rådgiverne har jobbet mye med utviklingseiendommer i Oslo sentrum. Her representert ved Christian Bruun-Kallum, Trond Sejersted Bødtker og Sverre Smedberg.

Stort utviklingspotensial i Oslo sentrum

Flere eldre bygg med lavere leiepriser enn markedsleien gir et uforløst utviklingspotensial i Oslo sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Det mener Heilo Eiendom-rådgiver Christian Bruun-Kallum. Heilo Eiendom har de to siste årene Heilo Eiendom vært involvert som rådgiver i 15 transaksjoner i Oslo sentrum, og det har vært særlig stor interesse rundt eiendommer med utviklingspotensiale.

– Mange av eiendommene i Oslo sentrum har et uforløst utviklingspotensial, både bygningsmessig og basert på leiepotensial. Økende kontorleier, et sterkt hotell- og long stay-marked og boligpriser som fortsatt er på gode nivåer, gjør at man kan regne hjem flere ulike scenarier. Dette påvirker interessen og følgelig prisingen. Og i de tilfellene hvor leiepotensialet er tatt ut, følger prisingen i stor grad prime yield, sier partner og analyseansvarlig Christian Bruun-Kallum

De to ferskeste dealene som Heilo Eiendom har meglet, er salget av Møllergata 37 til et Malling-syndikat og Rådhusgata 9 til Canica.

– Det er overraskende mange som kan kjøpe en eiendom til mellom 100 og 200 millioner, og for hver transaksjon vi gjennomfører dukker det opp noen nye. Da vi nylig solgte Rådhusgata 9, en utviklingseiendom i Kvadraturen, måtte vi avholde fellesvisninger på grunn av stor interesse og av hensyn til leietakerne, sier partner Leif-Erik Halleen.

Næringsmegleren har også vært rådgiver for ytterligere en eiendom i Møllergata, samt flere eiendommer i Kvadraturen. Totalt har de 15 eiendommene samlede transaksjonsverdier på 2,5 milliarder kroner.

– Det var en bevisst strategi fra vår side å investere tid og ressurser på å ta større andel av transaksjonene i Oslo sentrum, sier partner Marius Wolf Meedom.

Powered by Labrador CMS