KJØPER MER: Ivar Tollefsen sikrer seg 1200 boliger under utvikling.

Kjøper 1200 boliger under utvikling i Norge

Fredensborg Bolig AS har inngått avtale om kjøp av Trondheims-baserte HENT Eiendomsinvest AS, som har 1200 boliger under utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Ivar Tollefsen har det seneste året kjøpt eiendom i Danmark for et tosifret milliardbeløp. Nå kjøper hans 50 prosent eide eiendomsselskap Fredensborg Bolig opp boligutvikleren HENT Eiendomsinvest, som kontrolleres av entreprenørkjempen HENT AS. Selskapets virksomhetsområde er utvikling av tomter til boligprosjekter. HENT Eiendomsinvest har cirka 1 200 boliger, med noe tilhørende næringsarealer under utvikling.

Fredensborg Bolig eies 50/50 av Fredensborg AS (Ivar Tollefsen) og Tollef Svenkerud. Selskapets målsetting er at Fredensborg Bolig skal etablere seg som en av Norges ledende boligutviklere.

– Kjøpet gir oss tilgang til et betydelig antall byggeklare boliger med attraktiv beliggenhet. Vi får også med oss dyktige medarbeidere som vil tilføre Fredensborg Bolig ytterligere kompetanse, blant annet betydelig lokalkunnskap om boligmarkedet i Trondheims-regionen. Kjøpet er en del av vår vekststrategi, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

LES OGSÅ: Her vil Tollefsen utvide stort (+)

Etter kjøpet vil Fredensborg Bolig ha cirka 3 700 boliger under utvikling. Flere boligprosjekter legges ut for salg i løpet av året.

– Med bakgrunn i et godt tilbud, har HENT Eiendom besluttet å selge HENT Eiendomsinvest. Vi ser videre for oss å fortsette et godt samarbeid med Fredensborg Bolig i årene som kommer, sier Knut Alstad, konserndirektør Marked og Eiendom i HENT.

HENT Eiendomsinvest vil etter oppkjøpet bli innlemmet i Fredensborg Bolig.

Powered by Labrador CMS