Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom er fornøyd med 2017. Foto: Marius Viken.

Dobling fra Stor-Oslo Eiendom

I et tungt boligmarked i 2017, mer enn doblet Stor-Oslo Eiendom driftsresultatet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi legger et meget godt år bak oss og ser at vi også i 2018 vil fortsette veksten med mange nye prosjekter i våre bøker ved inngangen til året, skriver Mathis Grimstad, Stor Oslo Eiendoms adm. direktør i en e-post til sine forretningsforbindelser og andre interessenter.

Han kan glede seg over at eiendomsutviklerens omsetning økte fra 83,2 millioner kroner i 2016 til 118,9 millioner i fjor. Driftsresultatet økte fra 18,8 millioner til 39,9 millioner. Før skatt tjente Stor-Oslo Eiendom 50,9 millioner kroner, mens det ble igjen 41,1 millioner kroner på bunnlinja da kemneren hadde fått sitt.

«Vi jobber bevisst og synkront med bærekraftmålene til regjeringen, og med fortetting rundt knutepunkt. Utvikling av funksjonelle og attraktive byrom i knutepunkt krever mye kompetanse og gode team. Denne utviklingen fortsetter, og vi ser en økende etterspørsel etter vår kompetanse og investeringsmuligheter for krevende byutviklingsprosjekter», skriver Grimstad i årsrapporten.

Stor-Oslo Eiendom har 468 981 kvadratmeter under utvikling og 30 pågående prosjekter. Selskapet har en prognostisert realisasjonsverdi for hele porteføljen på 18,5 milliarder kroner.

Blant de ferdigstilte prosjektene i 2017 var Vålerenga Kultur- og idrettspark, Sørkedalsveien 8 (Bouvet, Nordea og Danske Bank), Brødfabrikken og Lørenveien 65. Blant selskapets pågående prosjekter er Munch Brygge og boligprosjekter på Frysja og i Kongsberg (Sølvparken). Blant de nye prosjektene selskapet sikret seg i fjor, og nå jobber med, er prosjekter på Karlsrud, Kolbotn, Ski, Hasle stasjon, Knud Bryns vei 3 og 5, Ringveien, Gotaasalléen og Refstad «Green Living».

«Fellesnevneren for våre nyinvesteringer i 2017 er sentralt beliggende eiendommer, med umiddelbar nærhet til gode trafikknutepunkt i Oslo og Akershus», skriver selskapet i årsrapporten.

Powered by Labrador CMS