Den kristne høgskolen er i vekst, og har behov for større arealer. (Foto: Google)

Vil ha skole for 1.000 studenter ved Slottet

Normisjon ønsker å bygge tre etasjer i gårdsrommet til de sentralt plasserte eiendommene.

Publisert

På vegne av Normisjon har Arcasa Arkitekter bestilt planforhåndskonferanse hos Plan-og bygningsetaten (PBE) for organisasjonens eiendommer i Staffeldts gate og Linstows gate like ved Slottsparken.

– Kvartalet har i dag en høyskole med ca. 500 studenter pluss kontor og bolig. Det er ønskelig å utvide høyskoledelen til ca. 1.000 studenter, skriver arkitektselskapet og oppgir at gårdsrommet ønskes innebygd i 3 etasjer.

Den private NLA Høgskolen har et kristent verdigrunnlag og har studiesteder i Oslo, Bergen og Kristiansand.

– Høgskolen er i vekst, og skal tilby flere linjer, derfor jobber vi med flere alternativer. Ett av dem er en utvidelse i Staffeldts gate og Linstows gate. Men dette er helt i startfasen, derfor har jeg ikke så mye å fortelle om nå, sier Stein Ole Kolstad Varhaug i Normisjon.

Av bestillingen hos PBE fremgår det at eiendommen har bevaringsverdig bebyggelse, men at denne ikke vil bli vesentlig berørt. Selv om tomten har en eldre regulering, skal formålene være i tråd med tenkt fremtidig bruk.

Normisjon er en evangelisk luthersk organisasjon som har kontakt med over 70.000 personer over hele Norge, inkludert medlemmene i Acta – barn og unge i Normisjon.

I de fleste storbyene har Normisjon egne menighetsfellesskap.

– Normisjon driver også en utstrakt virksomhet på bedehus og i husfellesskap. Totalt har vi 1.100 voksenfellesskap, 600 Acta-lag og 270 samarbeidsmenigheter i Den norske kirke. Normisjon har også et utstrakt arbeid i Asia, Afrika, Midtøsten og Sør-Amerika, skriver organisasjonen på hjemmesiden.

Powered by Labrador CMS