Seminaret «Kvinner i Eiendom» var et samarbeid med Bonum, Fiona G. Yan (For Ynde), Siri A. Olsen (Girl Crush), Anja Amundsen (Girl Crush) og Marte S. Aasmundsen (Aasmundsen Consulting), der de inviterte til foredrag og paneldebatt for å belyse at eiendomsbransjen fortsatt er mannsdominert og hva de kan gjøre med dette. Sonja Horn, konserndirektør for eiendomsforvaltning i Entra ASA, var en av foredragsholderne. Foto: Sofie Holtedahl/Girl Crush

Kvinner i eiendom

– Hvis Erna får det til i politikken, hvorfor skal ikke kvinner få det til innen eiendom?

Publisert Sist oppdatert

Arrangementet «Kvinner i Eiendom» gikk av stabelen torsdag 12. april hos Bonum, et arrangement i regi av For Ynde, Girl Crush og Aasmundsen Consulting, med fokus på få kvinnelige ledere i eiendom. Ifølge dem er kun 5 av 50 daglige ledere i de største eiendomsselskapene (inkludert eiendomsforvaltning, utvikling, handel, utleie og eiendom/næringsmegling) basert på driftsinntekter i Norge, kvinner.

– Vi må anerkjenne at vi har kommet ganske langt i Norge og ikke bare klage. Det er noen som har gått foran oss og brøyta skikkelig vei og derfor har vi mye å være stolte av, sier Sonja Horn, konserndirektør for eiendomsforvaltning i Entra ASA. Hun vet hva hun snakker om når det gjelder å være kvinne i en mannsdominert bransje.

Hun mener kvinner må være gode rollemodeller og erkjenne og se at mangfold er en verdi.

– Vi må ha kvinner, vi må ha etnisitet og vi må ha mangfold, sier hun til fullt lokale på nærmere 80 personer, de fleste kvinner fra eiendomsbransjen, som har kommet for å høre på kvinnelige rollemodeller.

Hun trekker frem statsminister Erna Solberg som en viktig rollemodell: –Hvis Erna får det til, hvorfor skal ikke vi, spør hun og fortsetter: – Hvis ikke du tør å si det, tror jeg heller ikke du får det til. Det er ikke tilfeldig at Erna har fått det til, hun har sikkert hatt det på «topp-tre» på prioriteringene sine.

Horn kommer inn på hva som har vært avgjørende i forhold til sin egen utvikling i arbeidslivet.

– Jeg har hatt, særlig to mannlige ledere (Jan Hunspedt tidligere direktør i Fokus Bank, og Klaus-Anders Nysteen i Entra ASA), som har vært fantastiske rollemodeller og som har plukket damer, fordi de nettopp verdsetter mangfold-dimensjonen. De har sett at man får bedre diskusjoner og bedre beslutninger. Halvparten av kundene våre er jo damer, så hvordan kan man sitte en gjeng med bare mannfolk og finne ut hvordan de kan treffe den delen av markedet, sier hun.

Horn påpeker at nettverk er en av nøklene til å lykkes i bransjen. Hun avslutter med å si at det fortsatt er flest menn som er beslutningstakere, og det er derfor viktig å også være der de er, men at arrangementer som «Kvinner i Eiendom» er med på å skape nettverk blant kvinner, der vi kan heie hverandre frem.

Andre foredragsholdere var blant annet Fatimah N. Mahdi, fra Arkitekskap AS, Kirsti Høiseth, eier av Olai Eiendom AS og Fossen Eiendom AS, Marte Dalåker og Guro Tuv fra TD Legal AS og Karianne Amlie fra Aktiv Grøndland/Bjørvika.

 

Powered by Labrador CMS