Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Stiftelsen Norges Varemesse mener Oslo by trenger et kongressenter med internasjonal konkurransekraft. (Illustrasjon: LPO Arkitekter)

Spektrum får nei til 27 etasjer

Stiftelsen Norges Varemesse ønsker et kontortårn på 27 etasjer som en del av Oslo Spektrum, men Plan- og bygningsetaten mener dette blir altfor høyt.

Tore Årdal

fredag 13. april 2018 4:00 (Oppdatert 12. april 2018 23:20)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Gjennom Oslo Spektrum Arena AS ønsker Stiftelsen Norges Varemesse å supplere eksisterende Oslo Spektrum med et fullverdig kongressenter og tidsmessige kontorarbeidsplasser.

– Oslo by trenger et kongressenter med internasjonal konkurransekraft, og dagens senter tilfredsstiller ikke internasjonale behov. Dagens kontorarealer er ikke tidsmessige og har begrenset brukbarhet, mener stiftelsen.

På bakgrunn av dette arrangerte Oslo Spektrum et parallelloppdrag for å belyse mulighetene for videreutvikling av bygningen. Forslaget fra LPO Arkitekter, som opprinnelig tegnet Oslo Spektrum, ble vurdert som den beste løsningen.

– Reguleringsplanen skal legge til rette for at eksisterende bygning skal kunne utvides med et nytt volum for en ny kongressal mot Sonja Henies plass, pluss et kontorbygg i 27 etasjer til kontorformål. Samtidig ønskes det lagt til rette for en oppgradering av Sonja Henies plass, som i dag ikke er universelt utformet, skriver LPO Arkitekter i forslag til planprogram til offentlig ettersyn.

Forslagsstillers alternativ innebærer å rive eksisterende frontbygning til fordel for ny base, et vertikalt tårn samt en utkraging over Sonja Henies plass. I det opprinnelige forslaget var tårnet på 24 etasjer, men dette er altså økt med ytterligere 3 etasjer.

Inntil planområdet i nord ligger bygningen Lilletorget 1 i 9 etasjer. Der har imidlertid Entra Planer om å bygge et høyhus.

Les også: – Særdeles konfliktfylt Entra-forslag

I sydøst ligger Radisson Blu Plaza Hotel med 3 etasjer mot Vaterlandsparken og et høybygg i 36 etasjer lengre syd. En gangbro på det syd-østre hjørnet av Oslo Spektrum knytter Oslo Spektrum og Plaza sammen. Det er søkt om påbygg med 3 etasjer på høybygget på hotell Plaza.

Planforslaget for Oslo Spektrum vil legge til rette for en utvidelse av bebyggelsen fra ca. 30.000 til ca. 55.000 kvadratmeter BRA.

Plan- og bygningsetaten (PBE) støtter styrking av Oslo Spektrum som konsert- og kongressarena, men ikke foreslått utkraging over Sonja Henies plass. Etaten anbefaler heller ikke tårn, men «mindre overskridelse av kommuneplanens høyder kan aksepteres for etablering av et kongressenter».

Når det gjelder høyder, anslår etaten at en byggehøyde på ca. 50 meter vil kunne aksepteres. Det er foreløpig uklart hvor mange kvadratmeter forslaget til PBE vil romme.

Kommentar til “Spektrum får nei til 27 etasjer

  1. Dette er ikke et nei til 27 etasjer. En del av planprogram-prosessen er at Oslo Spektrum må utrede andre alternativer som PBE ber om. Dette er helt vanlig i alle større byggeprosjekter, og en viktig del av konsekvensutredningen er å belyse hvorfor prosjektet må løses på bestemte måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Gründerne har aksjer for 800 millioner

Nyheter / torsdag 19. juli 2018

Høy leiepris skremmer ikke studentene

Nyhter / torsdag 19. juli 2018

Ber Bystyret vurdere boligprosjekt

Pluss / torsdag 19. juli 2018

Disse hotellene vant hotellbransjens Oscar

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– Det er nesten så jeg ikke tror at det er sant

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

– En utilbørlig inngripen

Pluss / onsdag 18. juli 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Lite lager tilgjengelig i Oslo

Nyheter / onsdag 18. juli 2018

Det blir stadig tøffere å finne lager- og logistikklokaler innenfor Oslos grenser, noe som gir økte leiepriser. Samtidig bidrar nybygg utenfor Oslo til å presse leieprisene nedover på eldre bygg i de samme områdene.

Få setter bort lageret

Nyheter / tirsdag 17. juli 2018

Til tross for mer fleksibilitet i kontraktene, er det fortsatt få aktører som velger å sette bort lageret sitt til tredjeparts logistikkaktører.

Testarena for grønn bildeling

Nyheter / mandag 16. juli 2018

Forskningsparken legger til rette for en ny miljøvennlig tjenste.

Levende steder

Nyheter / fredag 13. juli 2018

Höegh Eiendom har som mål å alltid utvikle det de kaller «levende steder som begeistrer». 

Posthallen gjenopplives

Nyheter / torsdag 12. juli 2018

I Posthallen står nordisk og bærekraftig design i fokus, med moderne matkonsepter og internasjonal stemning.

Har troen på Lillestrøm

Nyheter / onsdag 11. juli 2018

Stadig flere eiendomsaktører satser på Lillestrøm, som kan få en voldsom eiendomsutvikling de neste årene.