Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Stiftelsen Norges Varemesse mener Oslo by trenger et kongressenter med internasjonal konkurransekraft. (Illustrasjon: LPO Arkitekter)

Spektrum får nei til 27 etasjer

Stiftelsen Norges Varemesse ønsker et kontortårn på 27 etasjer som en del av Oslo Spektrum, men Plan- og bygningsetaten mener dette blir altfor høyt.

Tore Årdal

fredag 13. april 2018 4:00 (Oppdatert 12. april 2018 23:20)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Gjennom Oslo Spektrum Arena AS ønsker Stiftelsen Norges Varemesse å supplere eksisterende Oslo Spektrum med et fullverdig kongressenter og tidsmessige kontorarbeidsplasser.

– Oslo by trenger et kongressenter med internasjonal konkurransekraft, og dagens senter tilfredsstiller ikke internasjonale behov. Dagens kontorarealer er ikke tidsmessige og har begrenset brukbarhet, mener stiftelsen.

På bakgrunn av dette arrangerte Oslo Spektrum et parallelloppdrag for å belyse mulighetene for videreutvikling av bygningen. Forslaget fra LPO Arkitekter, som opprinnelig tegnet Oslo Spektrum, ble vurdert som den beste løsningen.

– Reguleringsplanen skal legge til rette for at eksisterende bygning skal kunne utvides med et nytt volum for en ny kongressal mot Sonja Henies plass, pluss et kontorbygg i 27 etasjer til kontorformål. Samtidig ønskes det lagt til rette for en oppgradering av Sonja Henies plass, som i dag ikke er universelt utformet, skriver LPO Arkitekter i forslag til planprogram til offentlig ettersyn.

Forslagsstillers alternativ innebærer å rive eksisterende frontbygning til fordel for ny base, et vertikalt tårn samt en utkraging over Sonja Henies plass. I det opprinnelige forslaget var tårnet på 24 etasjer, men dette er altså økt med ytterligere 3 etasjer.

Inntil planområdet i nord ligger bygningen Lilletorget 1 i 9 etasjer. Der har imidlertid Entra Planer om å bygge et høyhus.

Les også: – Særdeles konfliktfylt Entra-forslag

I sydøst ligger Radisson Blu Plaza Hotel med 3 etasjer mot Vaterlandsparken og et høybygg i 36 etasjer lengre syd. En gangbro på det syd-østre hjørnet av Oslo Spektrum knytter Oslo Spektrum og Plaza sammen. Det er søkt om påbygg med 3 etasjer på høybygget på hotell Plaza.

Planforslaget for Oslo Spektrum vil legge til rette for en utvidelse av bebyggelsen fra ca. 30.000 til ca. 55.000 kvadratmeter BRA.

Plan- og bygningsetaten (PBE) støtter styrking av Oslo Spektrum som konsert- og kongressarena, men ikke foreslått utkraging over Sonja Henies plass. Etaten anbefaler heller ikke tårn, men «mindre overskridelse av kommuneplanens høyder kan aksepteres for etablering av et kongressenter».

Når det gjelder høyder, anslår etaten at en byggehøyde på ca. 50 meter vil kunne aksepteres. Det er foreløpig uklart hvor mange kvadratmeter forslaget til PBE vil romme.

Kommentar til “Spektrum får nei til 27 etasjer

  1. Dette er ikke et nei til 27 etasjer. En del av planprogram-prosessen er at Oslo Spektrum må utrede andre alternativer som PBE ber om. Dette er helt vanlig i alle større byggeprosjekter, og en viktig del av konsekvensutredningen er å belyse hvorfor prosjektet må løses på bestemte måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Kamp om handelssjokket

Aktuelt / mandag 10. desember 2018

Skal kjøpe eiendom for milliarder (+)

Transaksjoner, Pluss / mandag 10. desember 2018

OPF solgte til Malling-fond

Transaksjoner / mandag 10. desember 2018

Vil bygge boliger på Rema 1000-tak på vestkanten (+)

Utvikling bolig, Pluss / mandag 10. desember 2018

Ny regulering av kortidsutleie og ervervsbegrensing for boliger

Juss / mandag 10. desember 2018

Ukens Tips: Fremleieavtaler

Juss / mandag 10. desember 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Skal oppføre bygg på 8.000 kvm

Nyheter / fredag 7. desember 2018

Buebygget til Bara Eiendom skal danne det nordvestlige hjørnet i den store planen for Kronstadparken.

Utvider Midtunbygget med 3.500 kvm

Nyheter / onsdag 5. desember 2018

Etterspørselen etter lager med 25 meter takhøyde er liten, derfor vil Bergens Næringsbygg AS gjøre om høylageret i Midtunbygget til 3 etasjer.

Her kan det komme 30 rekkehus

Nyheter / onsdag 5. desember 2018

Kronheim Invest AS ønsker å bygge rekkehus nord på Sandsli.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Få nye storprosjekter i CBD

Nyheter / torsdag 6. desember 2018

Med unntak av gigantprosjektet VIA i Vika, er det ikke mange virkelig store utviklingsprosjekter i Oslos CBD-område.

Kontoret – den nye moteindustrien

Nyheter / onsdag 5. desember 2018

Er arbeidsplassen på vei til å bli som moteindustrien, med stadig flere trender og mottrender?

Bergans valgte seg Asker

Nyheter / tirsdag 4. desember 2018

Om et halv år starter totalrenoveringen av det 5600 kvadratmeter store kontorbygget i Hagaløkkveien i Asker. Bygget skal bli Bergans’ nye hovedkontor.