Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Stiftelsen Norges Varemesse mener Oslo by trenger et kongressenter med internasjonal konkurransekraft. (Illustrasjon: LPO Arkitekter)

Spektrum får nei til 27 etasjer

Stiftelsen Norges Varemesse ønsker et kontortårn på 27 etasjer som en del av Oslo Spektrum, men Plan- og bygningsetaten mener dette blir altfor høyt.

Tore Årdal

fredag 13. april 2018 4:00 (Oppdatert 12. april 2018 23:20)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Gjennom Oslo Spektrum Arena AS ønsker Stiftelsen Norges Varemesse å supplere eksisterende Oslo Spektrum med et fullverdig kongressenter og tidsmessige kontorarbeidsplasser.

– Oslo by trenger et kongressenter med internasjonal konkurransekraft, og dagens senter tilfredsstiller ikke internasjonale behov. Dagens kontorarealer er ikke tidsmessige og har begrenset brukbarhet, mener stiftelsen.

På bakgrunn av dette arrangerte Oslo Spektrum et parallelloppdrag for å belyse mulighetene for videreutvikling av bygningen. Forslaget fra LPO Arkitekter, som opprinnelig tegnet Oslo Spektrum, ble vurdert som den beste løsningen.

– Reguleringsplanen skal legge til rette for at eksisterende bygning skal kunne utvides med et nytt volum for en ny kongressal mot Sonja Henies plass, pluss et kontorbygg i 27 etasjer til kontorformål. Samtidig ønskes det lagt til rette for en oppgradering av Sonja Henies plass, som i dag ikke er universelt utformet, skriver LPO Arkitekter i forslag til planprogram til offentlig ettersyn.

Forslagsstillers alternativ innebærer å rive eksisterende frontbygning til fordel for ny base, et vertikalt tårn samt en utkraging over Sonja Henies plass. I det opprinnelige forslaget var tårnet på 24 etasjer, men dette er altså økt med ytterligere 3 etasjer.

Inntil planområdet i nord ligger bygningen Lilletorget 1 i 9 etasjer. Der har imidlertid Entra Planer om å bygge et høyhus.

Les også: – Særdeles konfliktfylt Entra-forslag

I sydøst ligger Radisson Blu Plaza Hotel med 3 etasjer mot Vaterlandsparken og et høybygg i 36 etasjer lengre syd. En gangbro på det syd-østre hjørnet av Oslo Spektrum knytter Oslo Spektrum og Plaza sammen. Det er søkt om påbygg med 3 etasjer på høybygget på hotell Plaza.

Planforslaget for Oslo Spektrum vil legge til rette for en utvidelse av bebyggelsen fra ca. 30.000 til ca. 55.000 kvadratmeter BRA.

Plan- og bygningsetaten (PBE) støtter styrking av Oslo Spektrum som konsert- og kongressarena, men ikke foreslått utkraging over Sonja Henies plass. Etaten anbefaler heller ikke tårn, men «mindre overskridelse av kommuneplanens høyder kan aksepteres for etablering av et kongressenter».

Når det gjelder høyder, anslår etaten at en byggehøyde på ca. 50 meter vil kunne aksepteres. Det er foreløpig uklart hvor mange kvadratmeter forslaget til PBE vil romme.

Kommentar til “Spektrum får nei til 27 etasjer

  1. Dette er ikke et nei til 27 etasjer. En del av planprogram-prosessen er at Oslo Spektrum må utrede andre alternativer som PBE ber om. Dette er helt vanlig i alle større byggeprosjekter, og en viktig del av konsekvensutredningen er å belyse hvorfor prosjektet må løses på bestemte måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Varsler massiv butikkdød

Nyheter / fredag 21. september 2018

– Rentehoppet får liten betydning

Nyheter / fredag 21. september 2018

Varsler erstatningskrav på 150-500 millioner (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Oslo Finans-syndikat med eiendomskjøp

Nyheter / fredag 21. september 2018

Lanserer VIP-løsning for boligkjøpere

Nyheter / fredag 21. september 2018

Vil ha 50 millioner for kombibygg (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Ofrer gullkalven for de neste 150 åreneOfrer gullkalven for de neste 150 årene 19. september 2018
Varsler massiv butikkdødVarsler massiv butikkdød 21. september 2018
Krevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millionerKrevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millioner 18. september 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Skal rives og erstattes med tvillingtårn

Nyheter / fredag 21. september 2018

Fylkesutvalet går inn for å rive fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomten. Prislappen er på 941 millioner kroner.

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

I 2003 ble bygget kåret til det beste bygget i verden. Nå har Telenor Eiendom solgt Telenorbygget i Birkelandsskiftet.

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Statsbygg har fått klarsignal av regjeringen til å rehabilitere Norges Handelshøyskole for over en halv milliard kroner.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Amfi Kanebogen nominert til Årets Kjøpesenter 2018

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Olav Thon Gruppens kjøpesenter i Harstad er nominert til Årets Kjøpesenter-prisen av Nordic Council of Shopping Centers.

Dette bygget produserer og lagrer energi

Nyheter / onsdag 19. september 2018

REMA 1000s nye distribunal i Sandnes har en helhetlig energiløsning som gjør at bygget delvis er selvforsynt med elektrisitet.

New Norwegian Design

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

THE THIEF og Noord har gått sammen om å presentere utstillingen «New Norwegian Design».