SELGER: Knut Holte, SPG.

Tar gevinst i Sverige

Scandinavian Property Group (SPG) selger ferdigutviklet prosjekt i Stockholm.

Publisert

SPG kjøpte i mars 2016 et tomteområde i Vårberg, som ligger sør i Stockholm. I løpet av 2016/2017 er det oppført 79 utleieleiligheter, med et samlet areal på 4200 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Satser i Østfold

I tillegg er det anlagt en barnehage i underetasjen på bygget, på totalt 900 kvadratmeter. Barnehagen er utleid til Pysslingen AB, som er eid av det børsnoterte selskapet Academia AB på en 15 års leiekontrakt.

Eiendommen er nå solgt til Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB). Ifølge det svenske selskapet er leieinntektene i 2018 på 10,9 millioner svenske kroner.

– Det er stor etterspørsel etter kjøp av ferdigutviklede eiendommer i det svenske markedet, sier daglig leder Knut Holte i SPG.

LES OGSÅ: Kjøper enda mer i Sverige

– Det var derfor et naturlig tidspunkt for oss å søke exit av eiendommen når vi i tillegg fikk signert opp en 15 års leiekontrakt med Pysslingen AB. Jeg mener SBB med sin lokale tilstedeværelse blir en god eier og forvalter av eiendommen i fremtiden.

SPG ble etablert i 2004 og er et eiendomsselskap med fokus på det skandinaviske eiendomsmarkedet. Selskapet har siden etableringen gjennomført eiendomstransaksjoner for over 50 milliarder kroner og har i dag en eiendomsportefølje på om lag 12 milliarder kroner under forvaltning/utvikling.

Powered by Labrador CMS