Tiltakshaver mener at et nybygg vil kunne bidra bedre i den bymessige konteksten. (Foto: Google)

Vil rive og bygge 5.770 kvm

Selvaag Eiendom fortsetter den betydelige utbyggingen i området.

Publisert

På vegne av Selvaag Eiendom har Grape Architects bestilt planforhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Lørenveien 38. Henvendelsen gjelder et nybygg for kontor på 5.770 kvadratmeter med noe utadrettet virksomhet i første etasje.

– Et nybygg vil kunne bidra bedre i den bymessige konteksten, og svare bedre på føringer i veiledende plan for offentlige rom, samt kunne gi mer optimale kontorareal, skriver arkitektselskapet til PBE.

Les også: Skanska investerer over en halv milliard på Løren

Sammen med tiltakshaver ønsker Grape Architects å diskutere med PBE om nytt volum «med noe økte høyder og med fasadeliv justert noe nærmere veien» kan behandles som byggesak med dispensasjon.

– Dette fordi det anses å være en relativt beskjeden økning som i større grad svarer på bymessige prinsipper i området og som bedre kan bidra til strøksgaten. Nytt volum anses ikke å ha vesentlige negative virkninger, og vi mener det derfor bør kunne unntas fra plankrav, heter det i bestillingen.

Løren var i mange år dominert av industri, kontorer og Løren militærleir, men i 1999 ble leiren solgt. Siden har Selvaag Bolig transformert Løren til et boligområde. For 2 år siden fikk Løren også egen T-banestasjon.

Les også: Storprosjekt på Løren

På hjemmesiden til Selvaag Eiendom blir Løren beskrevet som Oslos mest «up-and-coming» bydel. Bakgrunnen er at området i tillegg til egen T-banestasjon har grønne lunger og et rikt service- og kulturtilbud.

– Løren er en av Oslos raskest voksende bydeler og ligger på høyden av Oslo, med noen få minutters gange til sentrum, heter det på hjemmesiden.

Powered by Labrador CMS