SOLGT: Kongsgård Allé 20 er solgt fra SBB til det britiske investeringsfondet Aviva Investors. (Foto: Agderkultur)

Britisk investeringsfond med kjempehandel i Kristiansand

Bare vel et år etter at SBB handlet i Kristiansand har de solgt deler av eiendomsporteføljen videre. Kjøper er det britiske fondet Aviva Investors.

Publisert Sist oppdatert

I januar i fjor ble det kjent at Entra solgte en større eiendomsportefølje i Kristiansand. Blant eiendommen var en større skoleeiendom på 15.800 kvadratmeter. Nå er eiendommen solgt igjen, denne gangen til det britiske investeringsfondet Aviva Investors. Prisen er på 415,5 millioner kroner.

– Det var tungt å bestemme seg for å selge eiendommen, men muligheten til å kunne dokumentere attraktiviteten til våre eiendommer ble den avgjørende faktoren. Finansielt er dette en fantastisk handel da vi på kort tid har generert en avkastning på egenkapital på 83 millioner kroner. Handelen gir oss mulighet til å handle aktivt fremover, sier Ilija Batljan, VD og gründer av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Eiendommen som er solgt er Kongsgård Alle 20. Samlet areal er på 15.800 kvadratmeter og er fullt utleid til Kristiansand kommune og har en gjenværende leietid på 20 år. Leieinntektene er på 19,2 millioner kroner (17,9 netto). Da Entra solgte i Kristiansand i fjor solgte de en håndfull eiendommer for tilsammen 863 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS