VOKSER: Det raskt voksende teknologiselskapet Intility trenger mer plass. (Illustrasjon: LOF Arkitekter)

Vålerenga-sponsor vokser i høyden

Tellus Eiendom skal bygge på tre etasjer på bygget som ligger mellom Skatteetaten og Gjensidige sitt nye hovedkontor.

Publisert

På vegne av Schweigaardsgate 39 AS har LOF Arkitekter bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for eiendommen som er beliggende inn mot sporområdet mellom Grønland og Bjørvika. Derfra er det gangavstand til Oslo S.

Schweigaardsgate 39 AS eies 51/49 av Tellus Eiendom og Intility. Sistnevnte, som i fjor inngikk avtale med Vålerenga Fotball AS om at klubbens nye stadion bærer navnet Intility Arena, er også leietaker i bygget.

Intility ble etablert i 2000 og har i dag nærmere 300 ansatte. Det raskt voksende teknologiselskapet trenger mer plass, derfor ønsker Schweigaardsgate 39 AS å øke fra fem til åtte etasjer.

– Eksisterende leietaker benytter i dag hele kontorbygget. På sikt trenger selskapet mer areal, og det skal derfor bygges på tre nye etasjer samt takterrasse som gjeldende reguleringsplan tillater, skriver LOF Arkitekter til PBE.

Arkitektselskapet ønsker nå å avklare noen dispensasjoner. Dette gjelder blant annet at leietakeren Intility ønsker å ta i bruk hele det nye bygget.

– Eksisterende bruk legger ikke opp til at det blir 40 prosent utadrettet virksomhet i første etasje slik reguleringsbestemmelsene krever, påpeker LOF Arkitekter.

I tillegg til påbygg av tre etasjer, skal fasadene oppgraderes.

Hovedaksjonær i Tellus Eiendom er Edvard Bakkejord, mens sønnen Erik Bakkejord er arbeidende styreformann og hovedaksjonær i Intility. I det sistnevnte selskapet er også Edvard Bakkejord inne på eiersiden.

Intility leverer en komplett teknologiplattform og er et alternativ til tradisjonelle driftsmodeller hvor selskaper på egenhånd eller sammen med eksterne leverandører etablerer og drifter dedikerte IT-plattformer per selskap.

– I en tid hvor teknologien skaper nye muligheter og snur etablerte modeller på hodet, er alle selskaper i ferd med å bli teknologiselskaper, heter det på selskapets hjemmeside.

Eric A Svenkerud, Partner/ Sivilarkitekt MNAL/M.Arch i LOF Arkitekter, sier til Estate Nyheter at dette er et spennende og utfordrende prosjekt, der man i stedet for å rive og bygge nytt, ønsker å ta være på eksisterende bygg i fem etasjer og samtidig øke kapasiteten vesentlig ved å legge på tre nye etasjer.

– Dette gir en miljøgevinst i form av gjenbruk av eksisterende bygg, som er satt sammen av prefabrikerte betongmoduler. Dessuten vil ny ekstra isolasjon og utvendig kledning på eksisterende fasader redusere energiforbruket. Med tre nye etasjer vil bygget tilpasse seg eksisterende regulering samt høyden på det nye bygget i vest og bygget som er under regulering i øst, sier Svenkerud.

 

Powered by Labrador CMS