Bård Sverre Hernes er direktør for Norconsult i Norge.

Gigantene vokser på arkitektur

Tre av landets største rådgivende ingeniørselskaper har også egne arkitektdivisjoner. Alle de tre vokste innen arkitekturfeltet i løpet av 2017.

Publisert Sist oppdatert

Bransjeorganisasjonen Arkitektbedriftene har bedt Asplan Viak, Norconsult og Rambøll om å skille arkitektbasert omsetning fra selskapenes samlede omsetning. De tre selskapene har ulike systemer og organisering, og det er derfor vanskelig å sammenligne mellom selskapene, men det er ingen tvil om at de tre forsyner seg godt av den samlede arkitekturkaken. Samlet hadde de tre en arkitekturbasert omsetning på 891,2 millioner kroner.

Asplan Viak er det av selskapene som kan vise til størst vekst, men de har gjort en del omstruktureringer som gjør at også en del andre fagområder samles under avdelingene Plan, Arkitektur og Landskap. Samlet hadde de tre avdelingene i 2017 en omsetning på 399,8 millioner krone, noe som er opp fra 284,4 millioner kroner. Omsetningsveksten representerer ikke utviklingen innen arkitektur i selskapet.

Hos Norconsult endte arkitekturomsetningen i 2017 på 263,4 millioner kroner. Det er opp fra 228 millioner kroner i 2016. Veksten er på 34,4 millioner kroner og tilsvarer en økning på 15,5 prosent.Hos Rambøll forteller de at arkitektbasert omsetning i 2017 var på 228 millioner kroner, noe som er opp med åtte millioner kroner fra 2016. Veksten er på 3,6 prosent.

Powered by Labrador CMS