VIL HA HIGHLINE: Benjamin Ashton kommer fra den australske kystbyen Newcastle, hvor det foregår en tilsvarende byutvikling som i Oslo.

Fikk idé om spektakulær bypark under pappaperm

Benjamin Ashton synes Bjørvika er et fantastisk sted, men støtte på problemer da han skulle sykle rundt med datteren under pappapermisjonen.

Publisert

I februar skrev Estate Nyheter om innspillet som Benjamin Ashton har sendt til Plan- og bygningsetaten. Sivilingeniøren, som har vært involvert i byggingen av Havnepromenaden, foreslår en New York-inspirert highline i Oslo sentrum.

I New York ble en gammel toglinje, som snirkler seg gjennom Manhattans gater flere meter over bakkeplan, omgjort til et parkområde. Dette har gitt nabolagene i området et løft. Nå ønsker Ashton at Nylandsbrua konverteres til en bypark med helt unike omgivelser. På denne måte vil Grønland – det gamle Oslo – forbindes med det nye Oslo via en grønn bro.

– Da jeg hadde pappapermisjon, syklet jeg mye med datteren min. Da oppdaget jeg hvor dårlig fremkommeligheten er i Bjørvika. Spesielt er barrieren mellom Bjørvika og gamle Oslo et problem, sier Benjamin Ashton.

Han er fra kystbyen Newcastle i Australia, men hans interesse for natur og vintersport – kombinert med den norske arbeidskulturen – gjorde at han endte opp i Norge. Nå bor han sammen med samboeren og datteren deres i Oslo.

– Bjørvika er et fantastisk bra sted. Det var litt belastende i anleggsperioden, men nå er det blitt mye bedre. Det er blitt mange flere mennesker her, samtidig som utbyggerne har dedikerte planer, sier han.

Ashton har fått mange henvendelser og støtteerklæringer etter at artikkelen om Oslo Highline ble publisert på Estate Nyheter. Gjennom Foreningen Oslo Highline Park vil han nå drive lobbyvirksomhet for å få politikerne interessert.

– Dette er ikke bare et grønt prosjekt, men et prosjekt som gir god logistikk og god byutvikling, mener Ashton, som selv studerte 6 måneder i New York, hvor den gamle toglinjen over bakken ble gjort om til bypark.

– Det var mye motstand mot prosjektet i New York, men etter hvert ble dette veldig positivt for byen. I området på Manhattan hvor parken ligger, har både leieprisene og skatteinngangen gått opp. I tillegg har kriminaliteten gått ned, sier han.

Da Ashton kom til Oslo i 2008, var planen hans å jobbe her et par år. Etter hvert likte han seg så godt her at han bestemte seg for å bli. Nå jobber han som prosjektleder i Stema Rådgivning med oppdrag for blant andre Statsbygg, Storebrand Eiendom og Jernbaneverket.

I tillegg skriver han masteroppgave på BI om beslutningsprosesser i prosjekter, og der bruker han Oslo Highline Park som et eksempel.

 

Powered by Labrador CMS