Veidekke-sjef Arne Giske presenterte selskapets syn på bygg- og anleggsmarkedet under sin årlige MIPIM-frokost i Cannes.

Boligmarkedet gir tøffere tider for entreprenørene

Veidekke-sjefen Arne Giske mener lavere salg av nye boliger vil slå negativt ut for entreprenørene i 2018 og 2019.

Publisert Sist oppdatert

– De gode tidene er over, sett i et bygg- og anleggsperspektiv. Nedgangen i leilighetsmarkedet vil bidra til lavere etterspørsel for entreprenørtjenester.

Det sa Veidekkes konsernsjef Arne Giske under den årlige Veidekke-frokosten på eiendomsmessen MIPIM i Cannes.

Der la Veidekke frem sitt syn på det nordiske bygg- og anleggsmarkedet.

– Vi har en oppgangskonjunktur i verden, med vekstøkonomier i Asia, men også sterk fremgang i Europa. Men boligsektoren er en stor del av bygg- og anleggsmarkedet, og vi venter at boligproduksjonen kommer til å gå ned, sa Giske.

Veidekke har derfor nedjustert prognosene for 2018 og 2019. Det blir lavere boligproduksjon på grunn et svakere leilighetsmarked i Norge og Sverige.

– Sverige har gått fra 10 000 igangsettinger i året til 50 000. Nå tror vi igangsettingen av nye boliger der vil stabilisere seg på 30 prosent lavere nivå. Det har vært en priskorreksjon og nyboligsalget har gått kraftig ned, sier Giske.

Innenfor yrkesbygg ser det bedre ut for entreprenørene. Der bidrar lav rente og sysselsettingsvekst i økonomien til høy etterspørsel etter næringsbygg.

Powered by Labrador CMS