STOR PÅ LAGER OG LOGISTIKK: Her Løvåsmyra 2 i Trondheim, som ble kjøpt av NRP tidligere i år.

NRP-kjøp for fem milliarder

Og det er mer på gang fra Ness, Risan & Partners.

Publisert

NRP Fond VII har investert fem milliarder kroner i en portefølje bestående av ni kommersielle eiendommer i Norden, hovedsakelig i logistikkeiendom.

Fondet ble overtegnet i tegningsperioden, og blant eiendommene i porteføljen er Rusta-eiendommen i Norrkoping på totalt 117.000 kvadratmeter – som betegnes som den mest moderne eiendommene i sitt segment i Norden,

– Helt siden vi startet våre investeringer i det nordiske eiendomsmarkedet, så har vår strategi vært den samme; attraktive leietakere og god avkastning, sier Axel Wroll-Evensen, Head of Business & Development i NRP.

NRP hevder de anser seg godt rustet for fremtidige investeringer i det nordiske eiendomsmarkedet. Ikke før var NRP Fond VII etablert, før oppfølgeren Fond VIII ble lansert i i november i fjor. Mindre enn to måneder etter tegningsinnbydelsen er det reist 50 millioner euro og målet er 200 millioner euro.

– Gitt den store etterspørselen etter logistikkeiendommer, vil vi gå for den samme tilnærmingen og strategien som vi har brukt så langt. Vi forventer at kapitalen som så langt er kommet inn i Fond VIII skal være fullt ut investert i første kvartal. Vi er nå i sluttfasen på kjøp av en diversifisert portefølje, sier Eirik Forthun, NRP Fund Manager.

Powered by Labrador CMS