Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

VEKST: Flertallet vil fortsatt øke eiendomsporteføljen. Det kommer frem i en rapport Cushman & Wakefield Realkapital, med Håvard Bjorå i spissen, har utarbeidet.

Flertallet vil ha mer  eiendom

Det kan fort bli manko på næringseiendom fremover. I en fersk investorundersøkelse sier 63 prosent at de ser for seg en voksende eiendomsportefølje.

Torgeir Hågøy

tirsdag 13. mars 2018 4:00 (Oppdatert 12. mars 2018 22:45)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er Cushman & Wakefield, blant annet med Cushman & Wakefield Realkapital, som er ute med en nordisk investorundersøkelse. De har snakket med 170 nordiske investorer og 63 prosent av disse sier altså at de ser for seg voksende eiendomsportefølje. 27 prosent sier at porteføljen blir stabil, mens bare 9 prosent planlegger å selge mer enn de kjøper. 

Det er imidlertid store forskjeller mellom landene. I Sverige, hvor utleiesyklusen er mer moden enn i resten av de nordiske landene, ser man et fall i antallet som ønsker å kjøpe, samt en vekst i antallet som ønsker å selge. Dette betyr at investorene ser for seg at mye av verdistigningen i markedet er tatt ut. I Sverige er det derfor under 50 prosent av aktørene som opplyser at de ser for seg en voksende portefølje. Tilsvarende tall i Norge er på i underkant av 70 prosent, mens antallet som ønsker å kjøpe i Finland er på hele 80 prosent. Den store etterspørselen, spesielt i Norge, Finland og Danmark, innebærer fortsatt press på yieldnivåene.

C&W har også spurt om forventninger til utviklingen i leiemarkedet. 51 prosent sier at de ser for seg en forbedring når det gjelder etterspørsel etter lokaler i det nordiske markedet. 49 prosent sier at de ser for seg liten eller ingen endring og ingen ser for seg en forverring av markedet.
Optimismen er størst i Danmark, hvor nesten 80 prosent ser for seg en forbedring. Tilsvarende tall i Norge er på rundt 65 prosent. Her forsterkes inntrykket av Sverige som er mer modent marked. Her er det nemlig bare rett over 20 prosent som ser for seg en forbedring av leiemarkedet.

Når det gjelder forventningen til yieldnivåene, så tror de fleste at yielden vil holde seg stabil fremover. Hele 75 prosent tror på en stabil utvikling, 18 prosent tror på videre vekst, mens 8 prosent tror på en høyere yield.
Når det gjelder yieldutvikling er det finnene som er mest optimistiske. 40 prosent tror på skarpere eiendomspriser, mens under ti prosent av de norske investorene tror det samme. De fleste tror med andre ord at prisene nå har nådd toppen. I Sverige er forventningene til stigende priser enda lavere enn i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Varsler massiv butikkdød

Nyheter / fredag 21. september 2018

– Rentehoppet får liten betydning

Nyheter / fredag 21. september 2018

Varsler erstatningskrav på 150-500 millioner (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Oslo Finans-syndikat med eiendomskjøp

Nyheter / fredag 21. september 2018

Lanserer VIP-løsning for boligkjøpere

Nyheter / fredag 21. september 2018

Vil ha 50 millioner for kombibygg (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Ofrer gullkalven for de neste 150 åreneOfrer gullkalven for de neste 150 årene 19. september 2018
Varsler massiv butikkdødVarsler massiv butikkdød 21. september 2018
Krevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millionerKrevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millioner 18. september 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Skal rives og erstattes med tvillingtårn

Nyheter / fredag 21. september 2018

Fylkesutvalet går inn for å rive fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomten. Prislappen er på 941 millioner kroner.

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

I 2003 ble bygget kåret til det beste bygget i verden. Nå har Telenor Eiendom solgt Telenorbygget i Birkelandsskiftet.

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Statsbygg har fått klarsignal av regjeringen til å rehabilitere Norges Handelshøyskole for over en halv milliard kroner.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Amfi Kanebogen nominert til Årets Kjøpesenter 2018

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Olav Thon Gruppens kjøpesenter i Harstad er nominert til Årets Kjøpesenter-prisen av Nordic Council of Shopping Centers.

Dette bygget produserer og lagrer energi

Nyheter / onsdag 19. september 2018

REMA 1000s nye distribunal i Sandnes har en helhetlig energiløsning som gjør at bygget delvis er selvforsynt med elektrisitet.

New Norwegian Design

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

THE THIEF og Noord har gått sammen om å presentere utstillingen «New Norwegian Design».