Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

VEKST: Flertallet vil fortsatt øke eiendomsporteføljen. Det kommer frem i en rapport Cushman & Wakefield Realkapital, med Håvard Bjorå i spissen, har utarbeidet.

Flertallet vil ha mer  eiendom

Det kan fort bli manko på næringseiendom fremover. I en fersk investorundersøkelse sier 63 prosent at de ser for seg en voksende eiendomsportefølje.

Torgeir Hågøy

tirsdag 13. mars 2018 4:00 (Oppdatert 12. mars 2018 22:45)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er Cushman & Wakefield, blant annet med Cushman & Wakefield Realkapital, som er ute med en nordisk investorundersøkelse. De har snakket med 170 nordiske investorer og 63 prosent av disse sier altså at de ser for seg voksende eiendomsportefølje. 27 prosent sier at porteføljen blir stabil, mens bare 9 prosent planlegger å selge mer enn de kjøper. 

Det er imidlertid store forskjeller mellom landene. I Sverige, hvor utleiesyklusen er mer moden enn i resten av de nordiske landene, ser man et fall i antallet som ønsker å kjøpe, samt en vekst i antallet som ønsker å selge. Dette betyr at investorene ser for seg at mye av verdistigningen i markedet er tatt ut. I Sverige er det derfor under 50 prosent av aktørene som opplyser at de ser for seg en voksende portefølje. Tilsvarende tall i Norge er på i underkant av 70 prosent, mens antallet som ønsker å kjøpe i Finland er på hele 80 prosent. Den store etterspørselen, spesielt i Norge, Finland og Danmark, innebærer fortsatt press på yieldnivåene.

C&W har også spurt om forventninger til utviklingen i leiemarkedet. 51 prosent sier at de ser for seg en forbedring når det gjelder etterspørsel etter lokaler i det nordiske markedet. 49 prosent sier at de ser for seg liten eller ingen endring og ingen ser for seg en forverring av markedet.
Optimismen er størst i Danmark, hvor nesten 80 prosent ser for seg en forbedring. Tilsvarende tall i Norge er på rundt 65 prosent. Her forsterkes inntrykket av Sverige som er mer modent marked. Her er det nemlig bare rett over 20 prosent som ser for seg en forbedring av leiemarkedet.

Når det gjelder forventningen til yieldnivåene, så tror de fleste at yielden vil holde seg stabil fremover. Hele 75 prosent tror på en stabil utvikling, 18 prosent tror på videre vekst, mens 8 prosent tror på en høyere yield.
Når det gjelder yieldutvikling er det finnene som er mest optimistiske. 40 prosent tror på skarpere eiendomspriser, mens under ti prosent av de norske investorene tror det samme. De fleste tror med andre ord at prisene nå har nådd toppen. I Sverige er forventningene til stigende priser enda lavere enn i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Bergen er landets nest mest attraktive by

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Traaseth til Carlyle Group

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Vålerenga-sponsor vokser i høyden

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Her vil Veidekke bygge over 200 boliger (+)

Pluss / torsdag 22. mars 2018

Derfor bør du investere her

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

– Utlendingene har gjort et kvantesprang

Nyheter / onsdag 21. mars 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

– Husk den menneskelige faktoren

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Teori og praksis er to forskjellige ting. Fri flyt av mennesker, ideer og inspirasjon er målet med aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Prinsippet om total fleksibilitet virker forlokkende på tegnebrettet. I hverdagen er det mer komplisert.

– Vi jobber for å være en attraktiv arbeidsplass

Nyheter / onsdag 21. mars 2018

BDO er kåret til en av Norges beste arbeidsgivere i Great Place to Work (GPTW).

Pop-up på Tjuvholmen

Nyheter / tirsdag 20. mars 2018

Selvaag Eiendom har inngått et samarbeid med Det Internasjonale Barnekunstmuseet, de skal ha et pop-up galleri på Tjuvholmen.

Norges største kinosenter åpner på Storo

Nyheter / mandag 19. mars 2018

Norges største kinosenter, med ny IMAX-kino og Norges største lerret, åpner 22. mars på Storo i Oslo.

Nå kan du bli naboen til Microsoft

Nyheter / fredag 16. mars 2018

Våren 2019 står det nye kontorbygget Eufemia ferdig i Bjørvika. Microsoft og PWC er to av selskapene som flytter inn. Kun ett lokale på 1630 m² er ledig.

Under samme tak

Nyheter / onsdag 14. mars 2018

På Bryn har fire fotografer slått seg sammen i et studio. Resultatet er et showroom og en inspirasjonsreise gjennom kvalitet, design og mat.