Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

A/S Stortingsgaten 28 er «svært overrasket over vendingen til PBE» . (Illustrasjon: Dark Arkitekter)

Skuffet over Plan- og bygg – etaten beklager «forhastet konklusjon»

Logene i Oslo trodde Plan- og bygningsetaten støttet forslaget om å bygge på tre etasjer i bakgården til Odd Fellow gården.

Tore Årdal

mandag 12. mars 2018 4:00 (Oppdatert 12. mars 2018 14:06)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I desember 2015 bestilte Dark Arkitekter oppstartsmøte for Odd Fellow gården ved Nationaltheatret. Bestillingen ble gjort på vegne av A/S Stortingsgaten 28, som eies av ordenens loger i Oslo.

I juni 2016 ble det fattet vedtak om offentlig ettersyn. Forslaget omfatter bygging av seks etasjer (tre etasjer høyere enn dagens) på eksisterende bakgårdsbebyggelse, samt å tilbakeføre bygget til opprinnelig arkitektonisk uttrykk og karakter.

Les også: Pecunia og Continental kritisk til høyder hos nabo

Av referatet fra et nylig avholdt dialogmøte mellom Plan- og bygningsetaten (PBE), A/S Stortingsgaten 28 og Dark Arkitekter, fremgår det at forslagsstiller er skuffet over prosessen, og mener PBE ikke har kommunisert godt nok at de ikke ville stille seg bak alternativet som ble fremmet.

– Det har aldri fremkommet gjennom dialogfasens møter noen tilbakemelding fra PBE om at etaten ikke ville støtte planforslaget, som nå har ligget ute til offentlig ettersyn. Forslagsstiller er derfor svært overrasket over denne vendingen. Forslagsstiller har nå bedt om møte for å diskutere opplevelsen av prosessen med detaljregulering, da de opplever at tilbakemeldingene gjennom offentlig ettersyn strider med tidligere tilbakemeldinger, fremgår det av referatet.

PBE beklaget i møtet at «saksbehandler har formidlet en forhastet konklusjon over telefon angående PBE sin vurdering av planforslaget». PBE presiserte videre at etatens endelige konklusjon og vurdering av planforslaget først foreligger etter vurdering av det endelige og komplette innsendte materialet. PBE støttet her Byantikvarens alternativ «på bakgrunn av en total vurdering av konsekvenser for omkringliggende bebyggelse og byrom».

Forslagsstiller understreket sin misnøye med at PBEs endelige innstilling kom så sent, og formidlet at de var av den oppfatning av at PBE ville anbefale planforslaget etter den bearbeidelse som var gjort frem mot offentlig ettersyn.

I møtet redegjorde forslagstiller for at de av økonomiske grunner må vurdere i hvilken grad de vil gå videre med utbyggingsplanene, samt vurdere om de ønsker å fremme sitt planforslag til politisk behandling – uavhengig av Byantikvarens og PBEs anbefaling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Bergen er landets nest mest attraktive by

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Traaseth til Carlyle Group

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Vålerenga-sponsor vokser i høyden

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Her vil Veidekke bygge over 200 boliger (+)

Pluss / torsdag 22. mars 2018

Derfor bør du investere her

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

– Utlendingene har gjort et kvantesprang

Nyheter / onsdag 21. mars 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

– Husk den menneskelige faktoren

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Teori og praksis er to forskjellige ting. Fri flyt av mennesker, ideer og inspirasjon er målet med aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Prinsippet om total fleksibilitet virker forlokkende på tegnebrettet. I hverdagen er det mer komplisert.

– Vi jobber for å være en attraktiv arbeidsplass

Nyheter / onsdag 21. mars 2018

BDO er kåret til en av Norges beste arbeidsgivere i Great Place to Work (GPTW).

Pop-up på Tjuvholmen

Nyheter / tirsdag 20. mars 2018

Selvaag Eiendom har inngått et samarbeid med Det Internasjonale Barnekunstmuseet, de skal ha et pop-up galleri på Tjuvholmen.

Norges største kinosenter åpner på Storo

Nyheter / mandag 19. mars 2018

Norges største kinosenter, med ny IMAX-kino og Norges største lerret, åpner 22. mars på Storo i Oslo.

Nå kan du bli naboen til Microsoft

Nyheter / fredag 16. mars 2018

Våren 2019 står det nye kontorbygget Eufemia ferdig i Bjørvika. Microsoft og PWC er to av selskapene som flytter inn. Kun ett lokale på 1630 m² er ledig.

Under samme tak

Nyheter / onsdag 14. mars 2018

På Bryn har fire fotografer slått seg sammen i et studio. Resultatet er et showroom og en inspirasjonsreise gjennom kvalitet, design og mat.