Hartvig Nissen skal bli et mer helhetlig skoleanlegg med bedre utearealer. (Foto: Google)

Skal utvide «Skam-skolen»

Etter utvidelsen får den populære videregående skolen plass til 770 elever.

Publisert Sist oppdatert

Antall søkere til Hartvig Nissen videregående skole har økt i takt med populariteten til NRK-serien «Skam», og nå ser det ut til at det blir plass til ytterligere 90 elever der.

Arkitektkontoret GASA har i alle fall bestilt oppstartsmøte for eiendommen på vegne av Undervisningsbygg Oslo KF. Der fremgår det at det ønskes en omstrukturering, rehabilitering og utvidelse av skolens kapasitet i henhold til Skolebehovsplanen 2018-2027 og mulighetsstudie av januar 2017.

I tillegg til kapasitetsutvidelsen ønsker Undervisningsbygg å stenge President Harbitz’ gate for å lage et mer helhetlig skoleanlegg med bedre utearealer, og for å gjøre skolegården til et bedre byrom. Gang- og sykkelforbindelse skal ivaretas gjennom anlegget.

Alle skolens tre bygninger er fra omkring 1900 og er prioriterte kulturminner på Byantikvarens Gule liste. De omfattes også av Verneplan for Osloskolene.

– Det legges til grunn at skolebygningene skal bevares, rehabiliteres og omstruktureres. Skolens kapasitet utvides med ett eller to nybygg, skriver Arkitektkontoret GASA til Plan- og bygningsetaten (PBE).

Ifølge arkitektselskapet vil planen bidra til å øke Hartvig Nissen VGS som et identitetsskapende samlingspunkt for nabolaget, i tråd med mål fastsatt i revidert samfunnsdel til kommuneplanen.

– Møteplassens kvaliteter vil bli vesentlig hevet ved at veiareal med kantparkering omreguleres til en del av skolens uteoppholdsareal. Dette må ses i sammenheng med de politiske målene om redusert bilbruk i bysentrum, heter det i henvendelsen til PBE.

Hartvig Nissen VGS ligger i en bymessig kontekst sentralt i Bydel Frogner. Strøket domineres av bygårder med boliger, ligger nær sentrum og har lite trafikk.

Skolen er omkranset av Gyldenløves gate i sørvest, Niels Juels gate i sørøst og frittliggende bebyggelse (byvillaer og lavblokker) på en kolle mot nordvest. President Harbitz’ gate passerer gjennom skoleanlegget.

 

Powered by Labrador CMS