KJØPER: The Property Group har kjøpt seg inn i dette prosjektet i Sandnes og er nå majoritetseier. (Foto: Link Arkitektur/Brick Visual)

Går tungt inn i prosjekt

The Property Group gjør sin største investering noen gang og går sammen med Petter Smedvig inn som hovedeier i Øglændkvartalet i Sandnes.

Publisert Sist oppdatert

Planene for Øglændkvartalet i Stavanger går 11 år tilbake i tid. Det har vært mye frem og tilbake, men i februar for et år siden sa bystyret i Sandnes endelig ja til prosjektet.

Nå har The property Group (TPG) kjøpt Sparebanken Vest sin andel i prosjektet, en eierandel på 41 prosent.

– Vi har ikke anledning til å kommentere kjøpesummen, men det er vår største investering med bakgrunn i total kostnadsramme og regulert volum, sier daglig leder i The Property Group, Kjetil Andersen.

Han forteller videre at både kjøper og selger er passelig fornøyd, og at det er flere elementer i avtalen som utgjør totalen mellom kjøper og selger.

For litt over to år siden overtok Sparebanken Vest eierposten til Otium, og ble dermed den største eieren i utbyggerselskapet SPG Øglænd. Det er denne eierposten TPG nå har overtatt. Brødrene Jensen og SPG er de nest største eierne, skriver Stavanger Aftenblad som siterer Sandnesposten.

Nå skal de to kvartalene bli til butikker, kontorer og leiligheter. Prosjektet har en total kostnadsramme på cirka en halv milliard kroner. Prosjektet har tatt tid noe som blant annet har å gjøre med at det har utfordrer både byggehøyder og vern i området med de strengeste vernebestemmelsen i Sandnes sentrum. Bystyret vedtok at Øglændkvartalet kan bli 27 meter høyt, selv om maksgrensen i sentrumsplanen er 16,5 meter.

 

Powered by Labrador CMS