Bildetekst: Enata Eiendom AS, vant næringslivsprisen i Moss. Fra venstre Espen Klevmark, partner i Enata Eiendom.

Enata Eiendom vant hederspris

For vellykket transformasjon av et fraflyttet industriområde.

Publisert Sist oppdatert

Enata Eiendom AS, vant næringslivsprisen i Moss.

Juryens begrunnelse er: For vellykket transformasjon av et fraflyttet industriområde.  I Vingparken finner vi nå Østlandets største helsepark der allerede mer enn 150 personer har sitt daglige virke. Handelsparken mot Varnaveien er ferdig utviklet. Restaurant RO er etablert med stor suksess og Ving konferansesenter fremstår som et av regionens mest moderne og best utstyrte konferansesenter. Beboerne har flyttet inn i Blokk 1 i den nå åpne Rosenvinge park. Planene for Forum businesspark, videre utvikling av helseparken, eventuelt badeland og konferansehotell gir stort videre potensiale. Det antas at flere enn 1.000 personer vil ha sitt daglige virke i Vingparken når området er ferdig transformert.

– Med null ansatte utover Jon Storli og meg har dette vært et stort løft. Vi har hittil ferdigstilt bygg for kroner 700 millioner, og det gjenværende potensialet er på kroner 2 til 3 milliarder, sier Espen Klevmark, partner i Enata Eiendom.

Formålet med næringslivsprisen er å gi anerkjennelse til bedrifter med pågangsmot, kreativitet og godt entreprenørskap i Mosseregionen. Prisen deles ut årlig i første kvartal påfølgende år. Oppdragsgiver for juryen er Mosseregionens Næringsutvikling AS.

Tror Moss blir vinneren

– Sydsiden Handelspark (nå Ragde) er Varnaveiens beste og flotteste, og i Rosenvinge Park overleveres nå 100 leiligheter i opp til 12 etasjer.  Lilleeng Helsepark er rosinen i pølsa, bygget som et storsenter, men et senter av klinikker i stedet for et senter av butikker, uten tvil fremtidens helsehus-konsept.  Her finner du blant annet Volvat Medisinske Senter, Varna Tannlegesenter, Clinic Strømstad plastikkirurgi, Lilleeng Legesenter, Boots Apotek, Actic trening og svømming og Lilleeng Velværesenter, men også Vingparken Konferansesenter, Evita house kaffebar og Restaurant RO, som er Moss desidert beste og mest moderne restaurant, sier han.

Klevmark mener Enata Eiendom har bidratt til å etablere en ny giv for Moss, sammen med Høegh Eiendom.

– Våre prosjekter blir nå lagt merke til, og det har gitt en smitteeffekt som ikke var der tidligere.  Vårt felles magasin “Moss Seiler Opp” har blitt en selvoppfyllende suksess.  Moss skal blåse en lang marsj i Nedre Glomma-regionen (Fredrikstad og Sarpsborg) og vende seg mot Oslo.  Jeg er overbevist om at Moss blir den desiderte vinner i Østfoldregionen de neste 15 år, avslutter han.

Powered by Labrador CMS