NY KONTRAKT: Sammen med Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) har Toma Gruppen etablert et felles eid selskap som skal stå for alle facility management tjenester til det nye sykehuset. (Foto: Nordby Maskin AS)

To nye kontrakter gir  solid omsetningshopp

Toma Gruppen har sikret seg to store kontrakter som øker den årlige omsetningen med 12 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Når LHL nå etablerer et nytt moderne sykehus på Gardermoen, vil de samlokalisere lungesykehuset, LHL-klikkene Glitre og hjertesykehuset LHL-klinikkene Feiring. I tillegg etableres nye medisinske tjenestetilbud. Sykehuset skal også inneholde et pasient- og pårørende hotell, en restaurant som skal betjene pasienter, pårørende og ansatte. Sykehuset er på cirka 30.000 kvadratmeter, og det forventes å ha cirka 500 ansatte og omkring 30.000 besøkende per år.

Toma Gruppen har nå inngått den største avtalen i selskapets historie. Sammen med Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) har Toma Gruppen etablert et felles eid selskap, hvor sistnevnte eier 51 prosent og LHL 49 prosent. Det nye selskapet, som går under navnet LHL Gardermoen Drift, skal ivareta alle facility management-tjenester til det nye sykehuset, derunder hotelldrift, renholdstjenester, teknisk drift, kjøkken og kantine og sikkerhetstjenester. Gjennom etableringen av selskapet og det felles eierskapet ønsker partene å styrke kvaliteten og fleksibiliteten for de tjenester serviceenheten leverer. Det er en felles målsetning at selskapet skal være konkurransedyktig i markedet både hva gjelder pris, kapasitet og kvalitet

– Vi er stolte av at LHL har valgt Toma som strategisk samarbeidspartner. Dette er den største avtalen Toma har inngått noen gang. Jeg er trygg på at vår kompetanse på servicetjenester kombinert med LHL sin lange erfaring med sykehusdrift vil bli en stor suksess, sier Thorbjørn Graarud, direktør for facility management i Toma.

– Vi er meget godt fornøyde med å ha valgt Toma som partner på dette prosjektet. De var konkurransedyktig både på kompetanse, produktivitet og kvalitet. De innehar den rette kompetanse til å utvikle våre servicetjenester videre til en enda mer fremtidsrettet og effektiv enhet. Med dette kan LHL fokusere på sin kjernevirksomhet, sykehusdrift, sier Frode Jahren, generalsekretær i LHL.

Sykehuset skal åpne i første kvartal i år, og forventes å ha om lag 500 ansatte og 30.000 besøkende pr. år. LHL Gardermoen drift vil ha en omsetning på litt i overkant av 90 millioner kroner i året, og sysselsetter 52 ansatte. Avtalen innebærer at Toma tar over alle medarbeiderne i de ulike tjenestene i et felles selskap.

Powered by Labrador CMS