Partilederne og ministrene, Trine Skei Grande, Siv Jensen og Erna Solberg besøkte PS Hotell. (Foto: PS:Hotell/Elise Daaland)

En viktig bidragsyter til Vulkan-suksessen

PS:Hotell har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av Vulkan. Denne uken fikk de storfint besøk.

Publisert Sist oppdatert

– Noe av årsaken til suksessen på Vulkan er mangfold, og her spiller PS Hotell en helt avgjørende rolle, sier Sverre Landmark i Aspelin Ramm.

Ikke bare yield og kort byggetid

De eier bygget, men hotellet driftes av selskapet Oslo Kollega. Alle ansatte er mennesker som av en eller annen grunn sliter med å komme seg inn i arbeidslivet. På PS:Hotell får de arbeidstrening og for mange blir dette veien tilbake til både arbeidslivet og et mer verdig liv.

– For oss som eiendomsutvikler handler dette om å bidra med noe mer enn arealer til utleie. Her er vi med på et samfunnsprosjekt, noe som er viktig for oss, sier Landmark.

Det handler også om at eiendomsutvikleren ønsker å fremstå som en attraktiv arbeidsgiver.

– For mange unge er det ikke bare lønn som betyr noe. Vi opplever at mange søker seg til oss fordi vi har et verdisyn som handler om mer enn best mulig yield og kortest byggetid, sier Landmark.

Klar for flere slike prosjekt

Denne uken besøkte finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og statsminister, Erna Solberg, hotellet. Der fikk de fortalt historien til tre av de som jobber der. En hadde fengselsstraff på CV-en, en kom fra Liberia til Norge med dårlige norskkunnskaper, mens den tredje hadde kommet litt skeivt ut. PS Hotell er det eneste hotellet av sitt slag i Oslo, men i Bergen finnes et hotell som tilbyr noe av det samme opplegget.

– Hotellet ble etablert i 2010 på initiativ fra NAV. Vi deltok i konkurransen og vant sammen med Oslo kollega. For meg er det litt forunderlig at dette ikke er et tilbud som er duplisert både i Oslo og andre norske byer. Man er nok avhengig av myndighetene for å få dette til andre steder også, men dersom det skulle bli aktuelt er vi klar, sier Landmark.

Powered by Labrador CMS