SKAL REALISERES: Forbubanen ble i går vedtatt av Oslo bystyre. Dermed er banen nok et skritt nærmere en realisering. (Foto: Norconsult)

Brøt ut applaus etter bystyrevedtak
– banket gjennom Fornebubanen

Da bystyret i Oslo i går banket gjennom reguleringsplanen for Fornebubanen, brøt det ut applaus i bystyresalen.

Publisert Sist oppdatert

Fornebubanen har vært planlagt i 20 år, men gårsdagens vedtak er et viktig skritt i retning av en realisering av banen. I november ble planene vedtatt av byrådet og nå er de altså også godkjent av bystyret.– Fornebubanen blir den største T-baneutbyggingen i Oslo i nyere tid. Veldig mange har ventet på den. Målet er at banen skal være klar i 2024, sa byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) til Aftenposten i november.

Trasekart som viser hvor Fornebunanen er planlagt.

Den nye T-banelinjen skal gå fra Majorstuen til Fornebu i Bærum. Tre av de syv stasjonene skal ligge i Oslo. Fire stasjoner kommer i Bærum kommune. Mens Bærum ble ferdig med sin del av reguleringsplanen allerede i 2015, vedtok byrådet i Oslo sin del av reguleringen denne uken.

Den endelige prislappen for gigantprosjektet er ennå ikke klar, men et estimat går ut på at prisen kan bli 12–13 milliarder kroner. Halvparten av pengene vil komme fra staten. Resten av regningen blir betalt gjennom Oslopakke 3 (bompenger) og grunneierne.

Powered by Labrador CMS