MÅ GÅ: 3000 må gå hos Skanska, men foreløpig ser det ut som de fleste i Norden blir spart. (Foto: Skanska)

Skanska må ta massive grep – 3000 mister jobben

Skanska må gjøre store omstruktureringer i selskapet, noe som koster 3000 ansatte jobben. Prosessen påvirker den norske delen av selskapet i liten grad.

Publisert Sist oppdatert

Etter en strategisk gjennomgang av virksomheten varsler Skanska at det skal skrives ned verdier for rundt 1,1 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal, samt 600 millioner i 2018.

Skanska har en sterk tilstedeværelse i Norge, men omstruktureringen vil i liten grad påvirke den norske virksomheten.– Skanska Norge har levert sterke resultatet de senere årene og dette vil i liten grad påvirke vår virksomhet. Nedbemanningen skjer i andre deler i konsernet og det fører ikke direkte til noen endringer i Norge, sier kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i Skanska Norge til Nettavisen.

«For bedre lønnsomheten vil Skanska redusere størrelsen på sine ulønnsomme virksomhetsenheter og øke fokuset på kostnadskontroll og risikostyring. Skanska vil også gjøre en rekke organisasjons- og ledelsesendringer», skriver selskapet.

Ifølge meldingen til selskapet er det resultatene til utenfor Norden som er hovedproblemet, og det er der de store endringene vil komme.

Powered by Labrador CMS