Navnet Fiskebrygga er historisk og stammer fra 1830-tallet. Eiendommen ble opprinnelig kjøpt til fiskebrygge, men fiskehallen som ble oppført der måtte senere vike for havneutvikling og motorveier. Illustrasjon: Alliance arkitekter

Leder prosjekteringen av Fiskebrygga

Insenti skal lede prosjekteringsarbeidet for Fiskebrygga i Oslo, som kan få byggestart i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Insenti har fått i oppdrag av HAV Eiendom å lede prosjektet Fiskebrygga, som ligger mellom Kvadraturen og havneområdet, nær Børsbygningen og Oslo Havnelager. Det nye bygget på 23.000 kvadratmeter er tenkt å romme lokaler for næring, med publikumsrettet virksomhet på gateplan. Trafikken på veiene rundt skal isoleres og det skapes i stedet et skjermet torg mot syd. Dette skal gi et bidrag til revitaliseringen av Skippergata og Havnelagerkvartalet.

– Vi har de siste årene hatt et godt samarbeid med HAV Eiendom, gjennom prosjektene Diagonale og B1 Tomtebrygga i Bjørvika, og vi er glade for at de nå har valgt oss til å bidra på dette flotte prosjektet, sier Bjørn Grepperud, daglig leder i Insenti.

Insenti påpeker at det fortsatt er mye usikkerhet i å få på plass forutsetningene for å starte byggingen, men HAV Eiendom håper på byggestart i 2019. Dette forutsetter at de blir enige med Statens vegvesen om bygging av lokket og at Statens vegvesen og Plan- og bygningsetaten blir enige om boliger eller ikke i dette prosjektet.

Insenti er for tiden også involvert i flere av signalbyggene som reises i Oslo, både i Bjørvika, i Tullinkvartalet og på Skøyen.

– Det er spennende å være med på utviklingen av Oslo og få jobbe med prosjekter som er så godt synlige i bybildet, sier Grepperud.

Powered by Labrador CMS