Det var under renoveringen av Lövgärdet at Victoria Park skal ha brukt en entreprenør med koplinger til organisert kriminalitet. Foto: Victoria Park.

Eiendomsdeal i vasken etter mafiaadvarsler

En stor boligtransaksjon i Gøteborg har gått i vasken som følge av politiets advarsler om koblinger til organisert kriminalitet.

Publisert

Kommunale Framtidenkoncernen i Gøteborg og Victoria Park inngikk opprinnelig en omfattende bytteavtale med boliger og en utviklingstomt. Victoria Park skulle kjøpe tre eiendommer med 289 boliger av Framtidenkoncernen, samtidig som Framtidenkoncernen skulle kjøpe en tomt hvor det kan bygges 229 rekkehus av Victoria Park.

Men nå stoppes avtalen. Ifølge Fastighetsvärlden fikk Framtidenkoncernen informasjon om renoveringsarbeidet til Victoria Park i et annet boligprosjekt i Gøteborg fra «Kunnskapscentrum mot organiserad brottslighet».

– Informasjonen kom fra Kunnskapscentrum i Gøteborg og er av en sånn karakter at hensikten med våre opprinnelige forhandlinger ikke lenger er aktuelt. Derfor tok vi opp saken i kommunestyret og velger å avslutte forhandlingene, skriver Framtidenkoncernen.

Ifølge Gøteborg-politiet brukte Victoria Park en entreprenør med koplinger til organisert kriminalitet da selskapet renoverte boliger i Lövgärdet i nordøstre Gøteborg.

– Ulike kriminelle nettverk arbeider aktivt med å infiltrere byggesektoren og har lyktes med det i Victoria Park i Rannebergen, sier styreleder Lars Johansson til Svensk Radio, ifølge Fastighetsvärlden.

Victoria Park hevder at de ikke kjenner til bruk av entreprenører med koplinger til organisert kriminalitet.

– Vi har fått Framtidenkoncernens beslutning og registrert medienes informasjon om våre renoveringen i Lövgärdet. Det var ny informasjon for oss, Vi skal så raskt som mulig skape oss et eget bilde av saken og sette i verk de tiltakene som eventuelt kreves. Ifølge samtaler med politimyndighetene pågår det nå ingen utredninger. Vi har rutiner for kontroll av de entreprenørene som vi leier inn for å sikre oss at situasjoner som denne her ikke oppstår. Disse kontrollene er blitt gjort også da vi hyret inn denne entreprenøren, og de har ikke gitt noen grunnlag for mistanke om ulovligheter, sier Victoria Park-sjefen Peter Strand i en pressemelding.

Victoria Park er en av Sveriges store eiendomsselskaper, med et samlet areal på 1,062 millioner kvadratmeter, fordelt på 13 425 leiligheter. Selskapet er børsnotert og har en markedsverdi på 14,6 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS