Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Det var under renoveringen av Lövgärdet at Victoria Park skal ha brukt en entreprenør med koplinger til organisert kriminalitet. Foto: Victoria Park.

Eiendomsdeal i vasken etter mafiaadvarsler

En stor boligtransaksjon i Gøteborg har gått i vasken som følge av politiets advarsler om koblinger til organisert kriminalitet.

Dag-Jørgen Saltnes

fredag 12. januar 2018 4:00 (Oppdatert 11. januar 2018 18:10)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Kommunale Framtidenkoncernen i Gøteborg og Victoria Park inngikk opprinnelig en omfattende bytteavtale med boliger og en utviklingstomt. Victoria Park skulle kjøpe tre eiendommer med 289 boliger av Framtidenkoncernen, samtidig som Framtidenkoncernen skulle kjøpe en tomt hvor det kan bygges 229 rekkehus av Victoria Park.

Men nå stoppes avtalen. Ifølge Fastighetsvärlden fikk Framtidenkoncernen informasjon om renoveringsarbeidet til Victoria Park i et annet boligprosjekt i Gøteborg fra «Kunnskapscentrum mot organiserad brottslighet».

– Informasjonen kom fra Kunnskapscentrum i Gøteborg og er av en sånn karakter at hensikten med våre opprinnelige forhandlinger ikke lenger er aktuelt. Derfor tok vi opp saken i kommunestyret og velger å avslutte forhandlingene, skriver Framtidenkoncernen.

Ifølge Gøteborg-politiet brukte Victoria Park en entreprenør med koplinger til organisert kriminalitet da selskapet renoverte boliger i Lövgärdet i nordøstre Gøteborg.

– Ulike kriminelle nettverk arbeider aktivt med å infiltrere byggesektoren og har lyktes med det i Victoria Park i Rannebergen, sier styreleder Lars Johansson til Svensk Radio, ifølge Fastighetsvärlden.

Victoria Park hevder at de ikke kjenner til bruk av entreprenører med koplinger til organisert kriminalitet.

– Vi har fått Framtidenkoncernens beslutning og registrert medienes informasjon om våre renoveringen i Lövgärdet. Det var ny informasjon for oss, Vi skal så raskt som mulig skape oss et eget bilde av saken og sette i verk de tiltakene som eventuelt kreves. Ifølge samtaler med politimyndighetene pågår det nå ingen utredninger. Vi har rutiner for kontroll av de entreprenørene som vi leier inn for å sikre oss at situasjoner som denne her ikke oppstår. Disse kontrollene er blitt gjort også da vi hyret inn denne entreprenøren, og de har ikke gitt noen grunnlag for mistanke om ulovligheter, sier Victoria Park-sjefen Peter Strand i en pressemelding.

Victoria Park er en av Sveriges store eiendomsselskaper, med et samlet areal på 1,062 millioner kvadratmeter, fordelt på 13 425 leiligheter. Selskapet er børsnotert og har en markedsverdi på 14,6 milliarder kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Vika-syndikat fikk med Centennial på kjøp

Transaksjoner / tirsdag 23. oktober 2018

Mistet retten til eiendom verdt 40 millioner

Juss / tirsdag 23. oktober 2018

Her kan det komme 30.000 kvm bolig (+)

Transaksjoner, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Kronikk: Mens vi venter på Filipstad, endres verden

Kronikk / tirsdag 23. oktober 2018

Stadig flere grønne lån (+)

Aktuelt, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Bygger 5200 m2 for Rottefella

Utvikling / tirsdag 23. oktober 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Vil bygge boliger ved skytebaneVil bygge boliger ved skytebane 22. oktober 2018
Feil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrtFeil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrt 18. oktober 2018
Solgt for 1,2 milliarderSolgt for 1,2 milliarder 18. oktober 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Tomtene er beliggende i Espehaugen Næringspark, og har en prisantydning på henholdsvis 13,5 og 11 millioner kroner.

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Utbyggeren av Slåtten terrasse mener dette er «blant boligprosjektet i Bergen med noen av de fineste kvalitetene». Men det er ikke det eneste prosjektet i høy prisklasse som er lansert i Fana.

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Lokalene er blitt bruk til kontor og undervisning, men Eiendomsmegler Vest har også interessenter som vil gjøre om til boliger.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Ny møteplass

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Bonum åpner nytt næringskonsept i Henrik Ibsensgate.

Kronikk: Et sentrum på godt, og litt vondt

Nyheter / fredag 19. oktober 2018

Oslo er den siste byen i Norge uten en sentrumsorganisering, og den eneste av de nordiske storbyene. Samtidig er det den mest energiske, spennende, levende og offensive byen i hele Nord-Europa. Betyr det at vi ikke trenger et sterkt, organisert og koordinert sentrum?

Kunsten å menneskeliggjøre retail – igjen

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Den gode, gamle «kjøpmannen på hjørnet» som kjente navnet ditt og preferansene dine er i ferd med å bli effektivisert bort. Det samme er skredderen som kjenner målene dine, og hvordan dress du kjøpte i fjor.