Det handles stadig mer på Oslo S og Østbanehallen. Foto: Tomasz Majewski

Vil ha mer servering på Oslo S

Østbanehallen og Oslo S økte omsetningen i 2017 og har nå passert 1 milliard kroner. Nå skal Oslo S få flere serveringssteder.

Publisert Sist oppdatert

Mens tallene fra Kvarud Analyse ifølge Finansavisen viser at kjøpesentrene sliter med den laveste veksten på 20 år, har utviklingen vært stikk motsatt for butikkene på Oslo S og i Østbanehallen. I fjor økte omsetningen med til sammen 8,6 prosent sammenlignet med 2016. Totalt endte omsetningen på 1,004 milliarder kroner. Nå jobber Bane NOR Eiendom for å øke omsetningen videre.

– Vi er fornøyd med omsetningsveksten i Østbanehallen. Det har gått oppover helt siden starten i 2015. Nå er alle arealene utleid, så den videre veksten vil være basert på organisk vekst. For Oslo S ser vi for oss flere endringer i 2018 som kan løfte omsetningen. Vi skal blant annet konvertere et kontor til servering. Vi vil også utforme Oslo S på en litt annen måte, slik at mer av fellesarealene kan konverteres til servering, sier regionansvarlig for Oslo i Bane NOR Eiendom, sier Jørgen Lillehol til Estate Nyheter.

I omsetningstallene er omsetningen fra butikker, kiosker, kaffebarer og restauranter på Oslo S og Østbanehallen. Bane NOR Eiendom har i tillegg en betydelig omsetning fra hotellet Comfort Hotel Grand Central, billettsalg og annet som ikke rapporteres med i kjøpesenterstatistikken.

Powered by Labrador CMS