Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

De 3 Stuer skal levere personalrestauranttjenester for Watriums kontorbygg Oslo Atrium. (Foto: Watrium)

De 3 Stuer med ny kontrakt i Bjørvika

4Services datterselskap De 3 Stuer har landet sin tredje kontrakt i Bjørvika.

Dag-Jørgen Saltnes

onsdag 10. januar 2018 9:01 (Oppdatert 10. januar 2018 10:07)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

De 3 Stuer skal drifte personalrestauranten i Oslo Atrium i Bjørvika. Dermed har selskapet i løpet av kort tid fått på plass tre kontrakter om oppbygging og drift av nye, moderne personalrestauranter.

– Det som skjer i Bjørvika er et av de mest spennende byutviklingsprosjektene i Oslo de siste tiårene. Det har vært en målrettet satsing fra De 3 Stuer og hele 4Service å bidra til denne utviklingen gjennom å levere tidsriktige, brukertilpassede tjenester. Kontraktene De 3 Stuer har inngått – senest fra Oslo Atriums eier Watrium AS – er en bekreftelse på attraktiviteten i vårt tilbud, sier konsernsjef Tor Rønhovde i 4Service.

Det er Watrium som eier Oslo Atrium, som er leid ut til EY, Avinor, Gard, PRA Group, HCL og Visma. De 3 Stuer tar over driften av personalrestauranten fra sommeren 2018. Fra før har selskapet vunnet kontrakter for Diaginale og Dronning Eufemias gate 6B, som har fått navnet The View.

4Service opplyser at målet med satsingen i Bjørvika har vært å skape «en sømløs hverdag for de som arbeider i eller besøker de ulike eiendommene». Bruk av en app-teknologi skal gjøre det mulig med kommunikasjon, betaling og eiendomsoppfølging på tvers av eiendommene. «I kombinasjon med kommersiell drift kan selskapet binde bygulvet i Bjørvika sammen i ett og samme økosystem, uavhengig av kontorbrukerens faste arbeidsplass», skriver selskapet i en melding.

– Både arbeidstakere og eiendomsbesittere etterspør fleksible, fremtidsrettede løsninger som hensyntar dagens og fremtidens krav til mobilitet. Vi har utviklet flere løsninger som gradvis skal rulles ut. Med dette leder 4Service an i utviklingen av nye, innovative, brukerorienterte personalrestauranter og øvrige tjenester knyttet til moderne kontoreiendommer, sier Kristian Sjøseth, direktør for FS og kommersiell virksomhet i 4Service.

2 kommentarer til “De 3 Stuer med ny kontrakt i Bjørvika

 1. Dette dreier som om en «personalrestaurant», det vil si en luksusutgave av kantine for de ansatte. I stedet bør det i første etasje av kontorbyggene etableres offentlige restauranter, kafeer o.l. i ulike prisklasser, beregnet på publikum både i bygningen og fra gatene. Dermed kan man kanskje kan få litt byliv i Bjørvika, til tross for at den monotine, glatte modernsitiske arkitekturen er en kraftig bremsekloss mot etablering av et byliv som kan måle seg med f.eks. Frogner og Grünerløkka.

  Kantiner bør generelt avvikles som fenomer. De opptar mye kostbar plass, brukes mimimalt av tid og isolerer de ansatte fra byens kreative oig dynamiske liv.

  Mange high-tech-firmaer i Silicon Valet ønsker nå å flytte til sentrale deler av San Francisco. Firmaene ser seg tjent bli en del av det kreative bylivet, og de ansatte er lei det ensformige livet i forstedene. Både arbeidsgiver og stab ønsker å blomstre i byens larm og fargerikdom. San Francisco by prøver å få inn i avtalene med firmar som vil bygge kontorer at de IKKE skal etablere kantiner for de ansatte. I stedet kan staben gå ut i lunskjen og benytte offenlige serveringssteder i nabolaget. Dette bidrar til et mer variert byliv, og til ytterligere å frigjøre firmaene fra en innestengte tenkningen som ligger bak lokalisering i næringsparker, en utbyggingsmodell som hører den bilbaserte, segregrerte fortiden til.

  Kreative firmaer og mennesker bør ikke være redd for å konfrontere byens mangfold og uforutsigbarhet på daglig basis. Lunsj utenfor kontorets trygge vegger er en liten start.

  Les mer om den komplekse, klassiske byen som ideal for et kreativt samfunn på denne amerikanske nettsiden viet byplanretningen New Urbanism. Det vil si mangfoldig, fotgjengervennlig byutvikling, med integrering både funksjonelt, sosialt og trafikalt, og med en arkitektur som viderefører de klassiske byenes uforutsigbarhet, skjønnhet og variasjon. http://www.cnu.org

  Audun Engh (audun.engh@gmail.com)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Vika-syndikat fikk med Centennial på kjøp

Transaksjoner / tirsdag 23. oktober 2018

Mistet retten til eiendom verdt 40 millioner

Juss / tirsdag 23. oktober 2018

Her kan det komme 30.000 kvm bolig (+)

Transaksjoner, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Kronikk: Mens vi venter på Filipstad, endres verden

Kronikk / tirsdag 23. oktober 2018

Stadig flere grønne lån (+)

Aktuelt, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Bygger 5200 m2 for Rottefella

Utvikling / tirsdag 23. oktober 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Vil bygge boliger ved skytebaneVil bygge boliger ved skytebane 22. oktober 2018
Feil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrtFeil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrt 18. oktober 2018
Solgt for 1,2 milliarderSolgt for 1,2 milliarder 18. oktober 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Tomtene er beliggende i Espehaugen Næringspark, og har en prisantydning på henholdsvis 13,5 og 11 millioner kroner.

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Utbyggeren av Slåtten terrasse mener dette er «blant boligprosjektet i Bergen med noen av de fineste kvalitetene». Men det er ikke det eneste prosjektet i høy prisklasse som er lansert i Fana.

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Lokalene er blitt bruk til kontor og undervisning, men Eiendomsmegler Vest har også interessenter som vil gjøre om til boliger.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Ny møteplass

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Bonum åpner nytt næringskonsept i Henrik Ibsensgate.

Kronikk: Et sentrum på godt, og litt vondt

Nyheter / fredag 19. oktober 2018

Oslo er den siste byen i Norge uten en sentrumsorganisering, og den eneste av de nordiske storbyene. Samtidig er det den mest energiske, spennende, levende og offensive byen i hele Nord-Europa. Betyr det at vi ikke trenger et sterkt, organisert og koordinert sentrum?

Kunsten å menneskeliggjøre retail – igjen

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Den gode, gamle «kjøpmannen på hjørnet» som kjente navnet ditt og preferansene dine er i ferd med å bli effektivisert bort. Det samme er skredderen som kjenner målene dine, og hvordan dress du kjøpte i fjor.