Mjøssenteret skifter eier. Foto: 3DKompaniet.no.

Kjøpte Mjøssenteret

Tema Eiendom har kjøpt Mjøssenteret, som har leieinntekter på 7 millioner kroner i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Mjøssenteret i Moelv er på 6500 kvadratmeter fordelt på fire bygg, med leietakere som Gjensidige og to pasientreiseavdelinger fra Gjøvik Sykehus’ Prehospitale tjenester.

Ifølge adm. direktør Reinert Seljeskog i Tema Eiendom har eiendommen årlige leieinntekter på rundt 7 millioner kroner. Selger er ifølge Hamar Arbeiderblad de to eiendomsinvestorene Jan Rune Trondsen og Johannes Sjøflot. Seljeskog ønsker ikke å si noe om salgssummen. Men legger man til grunn 10 prosent i eierskostnader og en yield på rundt 8 prosent, får man en verdi på eiendommen på 70 til 80 millioner kroner.

– Mjøssenteret har leieinntekter tilsvarende et snitt på rundt 1100 kroner per kvadratmeter. Det er relativt kort gjennomsnittlig leietid igjen, sier Tema Eiendom-sjefen til Estate Nyheter.

Han tror det er oppside i leieprisene. Det er også utviklingspotensial på eiendommen som har en tomt på 25 mål.

– Vi har 270 000 kvadratmeter fra før i Mjøsregionen og over 700 leieforhold, så jeg føler vi kjenner markedet godt, sier Seljeskog og mener det bør være mulig å fylle opp lokalene når en stor leietaker i Mjøssenteret flytter ut i 2020.

Han mener det er en svært positiv utvikling i Ringsaker kommune for tiden, med blant annet utbyggingen av E6.

Tema Eiendom har også kjøpt Thomasdalen 7 av de samme selgerne. Eiendommen på 2200 kvadratmeter som nå står tom etter å ha vært callcenter for Telenor og DNB.

Det er Innlandet Næringsmegling som har vært megler i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS