OMFATTENDE OPPGAVE: Stig L. Bech leder reorganiseringen av Boligbygg Oslo KF.

Boligbygg-rapporten klar i første kvartal

- Det er god fremdrift i granskningen, sier styreleder Stig L. Bech.

Publisert Sist oppdatert

Boligbygg Oslo KF har som kjent fått betydelig oppmerksomhet på grunn av foretakets praksis i arbeidet med innkjøp av enheter til den kommunale boligporteføljen, etter en serie artikler i Dagens Næringsliv.

I oktober ble det kjent at eiendomsadvokat Stig L. Bech overtar som styreleder i Boligbygg, og Deloitte ble hyret inn for å gjennomføre en granskning av foretaket.

– Det er god fremdrift i granskningen fra Deloittes side, herunder at de fortsatt satser på å ha rapporten klar i løpet av Q1. Rapport fra Kommunerevisjonen vil komme i etterkant, sier Stig L. Bech.

Han legger til at det arbeides mye med å få på plass en struktur som skal gi gode rutiner i tiden fremover.

– Styret jobber nå med særlig fokus på å etablere en organisering på kjøpssiden som sikrer en trygg og kommersielt adekvat prosess innenfor rammene vi gis av bystyret, samtidig som alle øvrige oppgaver utføres videre som normalt. De alvorlige mangler som ble avdekket i fjor vil bli håndtert.

Les også: Oslo kommune kjøper bygård (+)

Ny midlertidig administrerende direktør – Øivind Christoffersen – tiltrer Boligbygg Oslo KF 10. januar.

– En viktig oppgave blir å legge organisasjonen til rette for at våre dedikerte og kompetente medarbeidere kan bruke denne fagkompetansen på effektivt vis – med det siktemål ytterligere å styrke alle sider av Boligbyggs leveranser, sier Bech.

Les også: Kommunen snapper bygård fra Runar Vatne (+)

Powered by Labrador CMS