Etter kjøpet har AKA 24 bensinstasjonseiendommer i porteføljen.

Kjøper 22 bensinstasjoner

AKA har kjøpt en portefølje med 22 Shell/7-Eleven-stasjonseiendommer av et NRP-syndikat.

Publisert Sist oppdatert

AKA er mest kjent for å kjøpe handelseiendommer med leietakere som REMA 1000, Kiwi, Europris og andre, men nå tar eiendomsselskapet fra Hønefoss et skikkelig jafs innenfor bensinstasjonseiendommer da de kjøper 22 Shell/7-Eleven-stasjoner. Selger er NRP- prosjektet Gasolin Handelseiendom Holding. Det er Malling & Co som har vært rådgiver for selger i transaksjonen. AKA opplyser ikke om salgssummen.

– AKA har hatt bensinstasjoner i eiendomsporteføljen siden juni 2015. Nå øker vi fra 2 til 24 stykker, og det mener jeg vi skal håndtere godt. Alle stasjonene er i dag profilert som Shell/7-Eleven, og vi har etter hvert tilegnet oss god kunnskap om hvilke krav og rutiner også denne type leietaker har, sier daglig leder Paal Haakensen i AKA.

– Hvilken handelskategori en leietaker tilhører, er nødvendigvis ikke avgjørende for et eiendomskjøp – oppfyller eiendommen de kriteriene vi har satt internt, vil den alltid vurderes som en potensiell god investering. Denne porteføljen var interessant ikke bare fordi leietakeren er solid og profesjonell, og kontraktene er lange, men også fordi eiendommenes beliggenheter er svært gode. Dette er virkelig gode handelspunkter – her er det alltid mye folk på farten og stor trafikk. Dette var derfor en handel vi ikke kunne si nei til, sier investeringssjef Hallvard Thoresen i AKA.

Alle de 22 eiendommene har langsiktige leieavtaler med selskaper i Reitangruppen, blant annet 7-Eleven. Fra 2019 utløper Reitangruppens samarbeidsavtale med Shell, noe som gjør at stasjonene skal omprofileres fra Shell til YX 7-Eleven.

– Vi skal dra nytte av et felles verdigrunnlag og ønsker å være kundenes førstevalg som stoppested langs vei, sier Odd Reitan i pressemeldingen fra YX.

Reitan Convenience og YX forventer videre vekst i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS