Niels Torp Arkitekters forslag.

Store planer for ny bydel

Pellerin vil utvikle et nytt bydelssenter på Slettatorget i Tromsø. Nå har fire arkitektfirmaer fått jobben med å illustrere hvordan det kan bli.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsselskapet Pellerin har flere eiendommer på Slettatorget, og vil bruke de som et utgangspunkt for å utvikle et nytt bydelssenter for Kvalsøysletta i Tromsø. En reguleringsprosess kan ta flere år, men i mellomtiden har Pellerin hyret inn fire arkitektkontor for å illustrere hvordan et slikt bydelssenter kan se ut.

«Et reguleringsarbeid må omfatte hele området som det vil være naturlig å bruke til bydelssenter, og arkitektene har derfor fått frie tøyler til å tenke tanker som omfatter også andre eiendommer enn bare dem som Pellerin kontrollerer pr i dag», skriver Pellerin i en melding.

Målet er å få spennende muligheter opp på bordet som kan skape debatt og engasjement. «Det eneste vi vet pr i dag er at det ferdig utbygde bydelssenteret ikke kommer til å se ut som noen av disse første utkastene, men vi håper at illustrasjonen kan bidra til nye visjoner om hvordan et bydelssenter kan og bør utformes», opplyser Pellerin.

De kommunale planene har angitt at Slettatorget skal være Kvalsøyslettas bydelssenter, men det har så langt ikke vært sterke nok eiendomsbesittere i området. Pellerin har imidlertid ambisjoner om å skape et bydelssenter med aktivitet og liv.

De fire arkitektene som er engasjert til parallelloppdraget er AT Plan og Arkitektur, Niels Torp Arkitekter, AMB Arkitekter og LPO arkitekter.

LPOs forslag.

 

Powered by Labrador CMS