CapMan Nordic kjøper nok en eiendom i Oslo. Foto: Google Streetview.

Utenlandsk fond kjøper i Oslo

CapMan Nordic Real Estate II har kjøpt Lille Grensen 5 fra tyske Patrizia.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen er på 4700 kvadratmeter, og er et kombinert handels- og kontorbygg i Lille Grensen. Handelsarealet er i kjelleren, første og andre etasje, mens det er kontorlokaler i de fem etasjene over. Eiendommen har i dag 30 prosent ledighet og en rekke leieavtaler er i ferd med å nærme seg utgangen.

– Vi gleder oss stort over kjøpet av denne eiendommen, som er ekstremt godt lokalisert, sett fra både et handels- og kontorperspektiv. Med noe ledighet og leiekontrakter som snart går ut, ser vi en utmerket mulighet for å oppgradere lokalene for både eksisterende og potensielle leietakere for å skape ytterligere verdier, sier managing partner Ed Williams i CapMan Real Estate.

Det er Malling & Co som har vært megler i transaksjonen.

CapMan Nordic Real Estate gjorde sin første eiendomsinvestering i Norge i sommer da St. Olavs gate 23 ble kjøpt. Eiendommen på 4548 kvadratmeter er en blanding av retail og kontor og ligger bare 400 meter fra Karl Johans gate og Nationaltheateret t-bane- og jernbanestasjon.

CapMan har samtidig ambisjoner om å kjøpe mer eiendom i Norge.

– Vi er interessert i å kjøpe flere eiendommer i Norge, med fokus på Oslo-regionen. De totale investeringsvolumene for vårt nye fond er mer enn en milliard euro, hvorav 20 prosent kan bli investert i Norge, skrev managing partner Mika Matikainen i en e-post til Estate Nyheter tidligere i høst.

Kjøpet av Lille Grensen 5 er CapMan Nordic Real Estate IIs andre kjøp etter at det ble hentet inn 425 millioner euro til fondet i august i år. Fondets fokus er på å kjøpe kontor-, retail- og boligeiendommer i etablerte markeder i store nordiske byer.

Powered by Labrador CMS