Boligene blir liggende tett på naturen.

Her vil JM bygge 112 leiligheter

JM Norge skal transformere fabrikktomt til et boligområde med noe utadrettede funksjoner.

Publisert

Den norske Eterfabrikk la ned virksomheten på Bogerud i Oslo i ved årsskiftet 2013/2014. Kort tid etter nedleggelsen bestilte A-lab oppstartsmøte for eiendommen, som har adresse Eterveien 10 og 12 samt Bogerudveien 5.

JM Norge ønsker nå å transformere og utvikle den 14,1 mål store tomten til et nytt boligområde med ca. 112 leiligheter. Planforslaget skal snart sendes til politisk behandling.

Forslagstillers ambisjon er å skape et høykvalitets boligmiljø i umiddelbar nærhet til de unike naturkvalitetene på Østensjø. Her bor man tett på naturen, med forholdsvis kort vei til nærsenteret på Bøler og Bogerud sentrum.

– I Eterveien har man både natur og industrihistoriske kvaliteter å spille opp mot. Dette er vårt utgangspunkt for å etablere et boligområde med en stedegen karakter og boligtypologier som svarer til områdets og tomtens særegne kvaliteter. Deler av eksisterende industribebyggelse bevares, og får rollen som et sterkt historiefortellende og identitetsbærende element, skriver A-lab i forslagsstillers beskrivelse.

Det er fyrhuset, fabrikkbygget fra 1900 og tilbygget fra 1951 som foreslås bevart. Dette er basert på en anbefaling fra Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU), som har utført en vernevurdering av området. Resten av bebyggelsen vurderes ikke som verneverdig. og skal rives for å gjøre plass til ny boligutvikling.

Prosjektet skal få en variert leilighetssammensetning fra 1 til 5-roms leiligheter, der hovedvekten av enhetene er større 3- og 4-roms leiligheter. De få små ettroms leilighetene som etableres, skal være godt egnet for yngre førstegangskjøpere som ønsker å komme seg i boligmarkedet.

Powered by Labrador CMS