ARREST: Entreprenøren Consto har krevd arrest i verdier tilknyttet et boligprosjekt i Tromsø. (Foto: Consto)

Entreprenør krever arrest i millionverdier

Entreprenøren Consto har krevd arrest i verdier for flere millioner kroner i et byggeprosjekt i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Consto har totalentreprisen i Vangberg Boligutvikling sitt leilighetsprosjekt på 86 leiligheter, hvorav 11 fortsatt er usolgte. Det har ifølge avisa Nordlys tidligere vært kjent at de to partene har vært uenige om brannsikkerheten i prosjektet. Både Tromsø brann- og redning – samt byggherres innleide ekspert – har vært kritiske, men dette har blitt avvist av Consto.

I tillegg er partene uenige om sluttoppgjøret, og kvaliteten på enkelte av leveransene. Til sammen er det snakk om høye beløp, men ingen av partene vil overfor Nordlys opplyse hvor store summer det er snakk om. Nå har altså altså Consto gått til det uvanlige skrittet å kreve arrest i prosjektet for å sikre pengeverdiene. Arrest er en midlertidig sikring av pengekrav og kan innvilges dersom skyldneren har gjort noe klanderverdig – alt fra å ha opptrådt i strid med kontrakten, til trenering og direkte vanskjøtting av bedriften. Hvis arresten innvilges kan den tas i ethvert formuesgode, som eksempel bankkonti og verdipapirer.

Fra byggherrens advokat får Consto til svar at ”De har kombinert opplysninger fra 2016 med opplysninger per dags dato om solgte leiligheter – og bevisst, eller på grunn av veldig svak økonomiforståelse – oversett det forhold at man har solgt leiligheter og innfridd gjeld.”

– Arrestkravet er knyttet til at det er reelle uenigheter mellom Consto og Vangberg Boligutvikling om sluttoppgjøret. De har valgt å bruke denne fremgangsmåten i stedet for måten som kontrakten forutsetter, sier advokat Per Krokan, som representerer Vangberg Boligutvikling as, til Nordlys.

Han forteller at kontrakten forutsetter dialog mellom partene om sluttoppgjøret.– De har i stedet valgt på sende et krav om arrest på en måte som er ganske uholdbar. Men det må Vangberg Boligutvikling bare forholde seg til, og håndtere, sier Krokan til Nordlys.

Powered by Labrador CMS