De nye F-35-flyene trenger et sted å bo. Nå har Forsvarsbygg valgt AF Gruppen som entreprenør for de 12 hangarene som skal bygges. (Foto: Forsvaret)

AF Gruppen landet gigantisk hangar-kontrakt

Forsvarsbygg valgte AF Gruppen som entreprenør til byggingen av hangarer til de nye F-35-flyene.

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av november landet de tre første F-35-flyene i Norge. Samlet skal Norge få 52 fly til den nette sum av 81,3 milliarder kroner. Slike kostbare fly må selvfølgelig også ha tak over hodet og nå er det altså bestemt at byggeoppdraget har gått til AF Gruppen.

– Hangarer for F-35 kampfly er et nøkkelprosjekt i utviklingen av kampflybasen på Ørland flystasjon, og vi er tilfredse med å få med AF Gruppen som samarbeidspartner, sier Jens Levi Moldstad, utbyggingssjef i Forsvarsbygg avdeling kampflybase.

Forsvarsbygg inngikk i går to kontrakter med AF Gruppen. Det gjelder byggingen av hangarene samt utomhus og infrastruktur i området der hangarene bygges.

Entreprisen på oppføring av hangarer omfatter blant annet trauging og oppfylling (grunnarbeider) samt bygging av 12 hangarer. Denne kontrakten har en verdi på ca. 764 mill. kroner inkludert mva. Entreprisen for utomhus og infrastruktur omfatter blant annet trauging, oppfylling og asfaltering av cirka 106.000 m2 veier, plasser og taksebaner. Kontrakten har en verdi på ca. 392 millioner kroner inkludert mva. Byggeperioden er planlagt å gå fram til våren 2020.

Powered by Labrador CMS