Boligene i de to bygningene (i bakgrunnen) får gode solforhold.

Vil bygge 150 boliger i Kværnerbyen

Hele 10 år etter at reguleringssaken ble startet, har Trym Bolig nå levert planbeskrivelsen for bygging av 150 leiligheter.

Publisert

Reguleringssaken for Enebakkveien 69 ble startet opp helt tilbake i 2007, og har dermed en lang og omfattende forhistorie. Planområdet er i dag regulert til byggeområde for industri, kontor, lager og verksted. Ettersom industrivirksomheten er opphørt, blir lokalene brukt til blandet næringsvirksomhet og kontorbaserte arbeidsplasser for en rekke mindre bedrifter.

– Grunneier ser ikke for seg at dagens bruk av eiendommen gir et bærekraftig økonomisk perspektiv på sikt, og det er heller ikke i tråd med de føringer for arealbruk som følger av blant annet gjeldende kommuneplan for Oslo, skriver Arcasa arkitekter i planbeskrivelsen på vegne av Enebakkveien 69 AS.

Det sistnevnte selskapet inngår i konsernet Trym Bolig AS med Karl Johan Kopreitan og Per Eivind Skeid på eiersiden.

På planområdet, som er på ca. 7,7 mål, ønsker selskapet å bygge 14.900 kvadratmeter BRA over terreng og 2.500 kvadratmeter under terreng. Dette rommer ca. 150 boliger i varierende størrelser.

Eiendommen ligger relativt høyt og fritt på nordvestsiden av den skålformede topografien i Kværnerbyen, hvor OBOS gjennom flere år har stått for en omfattede transformasjon fra industri til bolig.

I planene til Trym Bolig er det også lagt opp til mulighet for begrenset innslag av tjenesteyting og næringsformål.

– Tomten har gode solforhold, og nye boliger vil til dels få utsyn mot øst, syd og vest. Transformasjonen gir i tillegg mulighet for å gjenåpne Alna gjennom eiendommen, samtidig som deler av den eksisterende bygningsmassen kan bevares, heter det i planforslaget.

Byantikvaren anbefaler ikke forslaget, og har utarbeidet et eget alternativ. Dette alternativet innebærer at eksisterende, bevaringsverdig bygningsmasse på vestsiden av Loelva reguleres til blandede formål, og sikres som hensynsone – bevaring, kulturmiljø.

Powered by Labrador CMS