Arkitekt, Espen Philip Haugen går fra A-lab til teknologiselskapet Spacemaker.

Skal doble organisasjonen

Spacemaker planlegger en dobling av organisasjonen frem mot sommeren.

Publisert

Det har tatt helt av for teknologiselskapet Spacemaker etter at de fikk sitt gjennombrudd i sommer.

– Vi planlegger nå en dobling av organisasjonen frem mot sommeren, fra 20 til 40 personer. Mange av disse vil være data scientists og systemutviklere, men vi behøver nå også flere av de dyktigste menneskene fra eiendomsbransjen for å kunne hjelpe til i prosjekter med å få maksimalt ut av denne unike teknologien, påpeker Håvard Haukeland, administrerende direktør og en av gründerne bak Spacemaker.

– Som arkitekt, arealplanlegger eller eiendomsutvikler er dette en unik mulighet til å delta i vanvittig mange spennende prosjekter de neste årene. I tillegg til å få jobbe med de flinkeste i klassen fra hele verdikjeden. Dessuten får man bli med tidlig inn i et selskap i sterk vekst, med mulighet for å bli med på eiersiden, fortsetter han.

Skal ikke bli et konsulenthus

– Vi er ikke et konsulenthus og planlegger heller ikke å bli det. Vår ambisjon er å bygge et verktøy som skal plasseres i hendene på prosjektorganisasjonen. Imidlertid ser vi et behov for å «holde hendene på rattet» inntil produktet er tilstrekkelig automatisert. Det vil nok også alltid være slik at en del prosjekter ønsker seg bistand på toppen, for å få maksimal suksess med å bruke denne nye teknologien, selv etter at produktet kan håndteres uten våre hender, forklarer Haukeland.

Ansetter fra A-lab

– Vi har allerede ansatt en utrolig dyktig arkitekt, Espen Philip Haugen, med bakgrunn fra A-lab og Nordic, men vi er ute etter flere folk med erfaring fra utviklingsprosjekter i tidlig fase. Espen er en unik person med et stort talent, som allerede har blitt løftet frem der han har vært til nå, fastslår Haukeland.

Haugen ser frem til å starte i Spacemaker.

– Det Spacemaker har utviklet er virkelig banebrytende og interessant, og jeg er utrolig glad for at jeg har fått muligheten til å være med å utvikle teknologien og selskapet videre. Jeg har alltid hatt en interesse i parametrisk design og optimering av designprosesser, så det å ha muligheten til å se de konkrete konsekvensene av valgene man gjør er en ufattelig spennende utvikling, sier Haugen.

Han påpeker at han har lært masse hos tidligere arbeidsgiver og er meget takknemlig for alt han har fått vært med på der, så jobbytte er en kombinasjon av timingen, teknologien og det gode inntrykket han har fått av teamet, som gjør at han går «all in» i Spacemaker nå.

– Jeg gleder meg til å gjennom en arkitekts øyne se mulighetene teknologien gir, og på den måten hjelpe til med å forbedre omgivelsene og øke kvaliteten på folks liv, som for meg er det arkitektur og byutvikling virkelig handler om, avslutter han.

 

Powered by Labrador CMS