Niels Torp har tegnet luksusboligene.

Dronning Sonjas barndomshjem blir luksusleiligheter

Neste år legger Vinderen Utvikling ut for salg 15 luksusleiligheter på Vinderen med kvadratmeterpriser opp mot 150.000 kroner. Den dyreste leiligheten koster 26 millioner.

Publisert

Funkisboligen som Dronning Sonja vokste opp i på Vinderen i Oslo, er flyttet til friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammer. Tomten ble imidlertid kjøpt av Vinderen Utvikling AS, som inngår i det Kan Cao-eide konsernet Nordic Group Holding AS. Som Estate Nyheter tidligere har skrevet, har han ca. 2.500 boliger under planlegging og produksjon.

Les også: Gigantprosjekt i Fredrikstad

– Dette blir luksusleiligheter, og vi har vært så heldige å få Niels Torp til å tegne boligene. Han har brukt hundrevis av timer på å finne frem til de beste kvalitetene i prosjektet, sier Kan Cao.

Gjennom selskapet Vinderen Utvikling kjøpte han også naboeiendommen.

– Vi slo sammen eiendommene, og fikk dermed en ganske stor tomt, som også gir veldig gode uteområder, sier Cao, som totalt betalte snaut 50 millioner kroner for begge tomtene.

Han forteller at alle leilighetene i første etasje får rause privat hager på 50-170 kvadratmeter. Leilighetene i andre etasje får balkong og egen takterrasse. Alle leilighetene er vestvendte og har ettermiddags- og kveldssol.

– Det er et noe krevende, men morsomt prosjekt. Eksempelvis er ingen av leilighetene rektangulære. Videre er leilighetene fordelt i tre bygningsvolumer, og mellom disse blir det flotte utearealer med fontene på bakkeplan, forteller han.

I parkeringskjeller får nesten alle leilighetene plass til to biler med el-lading og direkte atkomst til hver etasje med heis. Byggene oppføres i plasstøpt betong, som vil gi god støyisolering.

– Leilighetene har god takhøyde på 2,7 meter, vannbåren gulvvarme, gasspeis og Schüco-vinduer, som er tilsvarende Mercedes for bil. Dessuten har eiendommen historie, ettersom Dronning Sonja bodde her inntil hun giftet seg og ble en del av kongefamilien, sier Cao.

Det er lagt stor vekt på å lage planløsninger som er funksjonelle, samtidig som de har det lille ekstra. For eksempel er alle stuer og kjøkken vendt innover mot den indre private hagen.

Leilighetene har varierende størrelser fra ca. 69 til 210 kvadratmeter. De skal by på funksjonelle løsninger, som er tilrettelagt for både småbarnsfamilier og mer etablerte kjøpere. Kvadratmeterprisene varierer fra 120.000 til 150.000 kroner, og den dyreste leilighetene får en pris på 26 millioner.

Les også: Rå utnyttelse av hjørnetomt

Når det gjelder innredningen, kan kjøperne velge mellom et skandinavisk og et kontinentalt konsept.

Det skandinaviske konseptet har et lyst interiør med blant annet lyse tregulv.

Den kontinentale varianten er et nøytralt interiørkonsept, hvor både moderne og antikk møblering passer inn. Lys og samtidig lun atmosfære skal skapes ved bruk av nøytral fargepalett og kvalitetsmaterialer.

I begge konseptene får leilighetene store åpne vindusflater mot den private hagen, et topp moderne teknisk anlegg (belysning og oppvarming) og høye, terskelfrie dører.

Leilighetene legges ut for salg mot sommeren 2018, og skal være innflyttingsklare kort tid etter.

Powered by Labrador CMS