Det er stor etterspørsel etter kontorareal i Oslo sentrum. Det gir økende leiepriser.

Ser 10 prosent leieprisøkning i sentrum

Malling & Co venter at leieprisen for kontorlokaler i Oslo sentrum stiger med 10 prosent de neste 12 månedene.

Publisert

Det var på dagens presentasjon av markedsrapporten for andre halvår at Malling & Co kom med sitt optimistiske syn på eiendomsmarkedet.

– 2017 har vært nok et godt år for næringseiendom. Vårt hovedsyn er at vi nå er ved veis ende med yieldkompresjonen, men samtidig vil økte leieinntekter tar over som verdidriver. Vi tror på et transaksjonsvolum på 85 milliarder kroner i år. Vi ser fortsatt en vegg av kapital som søker investeringsmuligheter i eiendom, åpnet adm. direktør Anders Berggren på presentasjonen.

Analysesjef Haakon Ødegaard fulgte opp med å fortelle at leieprisene har steget med 10 prosent de seneste fire kvartalene.

– Sysselsettingen er på bedringens vei og vil forhåpentligvis gi økt etterspørsel etter kontorlokaler. Vi tror kontorledigheten er på vei ned, sa Ødegård og viste til at kombinasjonen lav nybygging og videre vekst i sysselsetting kan gi arealledighet på 6,5 prosent i 2018.

Nå anslår Malling & Co kontorledigheten til 7 prosent. Leieprisene i sentrum kan stige med 10 prosent de neste 12 månedene (målt som fire kvartalers rullerende snitt). Samtidig mener Malling at de seneste kvartalenes økning i leieprisene i områdene utenfor sentrum vil vise seg i større grad å være en statistisk variasjon enn en fundamental bedring. Det ventes flat leieprisutvikling i de mindre sentrale områdene til neste år, og en økning de påfølgende årene.

Powered by Labrador CMS